Singlr

Singlr: Ny lyd og video fra Out of Black, Jørck, Heidi Mortenson og My bubba

Skrevet af Bitten Kjærgaard

Så er der lidt letfordøjeligt nyt at læse, kigge på og lytte til i forskellige genrer.

Out of Black

Mød den elektroniske duo Out of Black, bestående af Bo og Inat, der allerede har begejstret musikguruen (og Raveonettes-manager) Scott Cohen. Out of Black har netop udgivet deres debutsingle, “Thinking of You”, med en dertilhørende musikvideo. Debutsinglen kommer som forløber for deres debut-EP, der udkommer d. 29. april.

Produceren og vokalisten Bo og sangerinden Inat har lavet musik sammen på kryds og tværs af forskellige projekter gennem flere år. Selvom Inat tidligere har turneret med et noise-projekt (og optrådt med medlemmer fra disco-drone bandet Distortion Girls og noiserock-trioen Less Win) og Bo har forsøgt sig med diverse former for eksperimenterende elektronisk musik, har de to musikeres fælles projekt længe simret i baggrunden.

Out of Blacks debutsingle, “Thinking of You”, kredser om emner, som ensomhed og længsel. »Teksten beskriver en person der folder sig ud i nattens mange fristelser, men ender uforløst og alene i en længsel efter den eneste ene,« fortæller duoens ene halvdel, Bo.

Jørck

Den danske drømme-pop-duo udgav i januar albummet Black Sun, og nu smider de så anden-singlen på gaden med tilhørende musikvideo. Nummeret “You Let the Looseness In” handler om eksistentiel sult og oplevelsen af at miste kontrollen i jagten på de store følelser. Den handler om at have en brændende lyst til at søge ud over grænserne, forbi rutinerne og samfundets hamsterhjul, men også hvor destruktivt og ødelæggende det kan være, når man giver afkald på alle de rammer, som også er med til at binde hverdagen og livet sammen. Det handler om at søge de stærkeste følelser, de stærkeste farver, de stærkeste sanser, men samtidig også opleve at man hele tiden misser essensen. Man gør alt, hvad man kan for at mærke livet og udslette følelsen af tomrum. Man går i ekstremer ved eksempelvis at spise for meget, spise for lidt, drikke for meget, tage stoffer, have et overdrevet fysisk behov for nærkontakt med andre mennesker eller lignende. Sangen og videoen handler om hedonisme, sult og længsel, og det handler om en verden, som bryder sammen omkring en, fordi man lader det frislupne, det anarkistiske, det regelløse tage styringen. Sangens handling er fortolket i en symboltung musikvideo af videokunstner Baijie Curdt-Christiansen.

Heidi Mortenson

Den danske elektroniske sangerinde/komponist Heidi Mortenson har udgivet sin nye single “Sult”, som også indeholder en B-side med singlen “Damelår”. Den nye single er en forsmag på hendes album Tid, der udkom d. 11. marts. For nogle år siden flyttede Heidi Mortenson ud i en dansk skov tæt på havet efter at have boet i Barcelona og Berlin i 15 år. Projektet gik ud på at fordybe sig i musik, skabe plads til tanker, og ikke mindst på at skabe et hjem i naturen, hvor hun kan vende tilbage efter eventyr og storbyophold. Af og til opstår der en ensomhed og en eftertænksomhed, som på en og samme tid er forbandet og guddommelig. Netop denne veksling mellem pulserende storby og stille skov har lagt kimen til hendes nye album.

Albummet Tid består af 10 numre fordelt på 44 minutter og udkom på Voodoo Echo d. 11. marts.

My bubba

Den skandinaviske folkduo My bubbas tredje album, Big Bad Good, udkommer d. 15 . april på Cash Only Records. Albummet er indspillet med Shazad Ismaily (Will Oldham, Jolie Holland) i hans studie i Brooklyn. My bubba har skrevet sangene i studiet og løbende indspillet dem, som de er tonet frem, hvilket skaber den nøgne, rå lyd igennem albummet.

Sangen handler om My bubbas forfædre og om at finde den rigtige makker at bygge videre på familietræet med.

»Det nye album er meget nøgent på flere måder – både lydbilledet og sangskrivningen – noget vi bevidst gik efter. Vi valgte at skrive sangene i studiet, for at prøve at fange den rå og umiddelbare kvalitet, en sang har, de første par gange, man synger den. Det blev en meget intim plade, og det ville vi gerne spejle i vores artwork. Hud. Men vist frem ærligt og ægte – til forskel fra den nøgenhed, man er vant til at se i musikvideoer,« fortæller My og Bubba.

Titelnummeret er udgivet som single med en dertilhørende video.

Skriv et svar