Nyheder

Avantgardefestival i Århus

Ligesom sidste år har musikmagasinet Geiger fået lov at arrangere en del af programmet for den årlige Kulturama-festival i Århus.

Endnu en gang sker det under overskriften Øjne + ører, og på ny er der genre-udfordrende og mildt sagt eksperimenterende navne på programmet.

Blandt de optrædende er de to englændere Janek Schaefer (der i øvrigt har verdensrekorden i at knække flest vinylplader på 30 sekunder) og Philip Jeck, der begge har specialiseret sig i at gøre pladespilleren til et selvstændigt instrument.
Fra England kommer også Vicki Bennett, der optræder under navnet People Like Us. Med tydelige paralleller til den ophavsrets-skeptiske stilart plunderphonics (der tæller navne som Negativland og John Oswald) sønderklipper Bennett alt fra radio-shows til countrymusik – og Bennets samlede værker kan i øvrigt downloades ganske gratis her.

Den århusianske musikscene får også foden indenfor, når blandt andre Jab Mica och El kommer og spiller deres evigt hittepåsomme opklippede folk-eksperimenter.
Festivalen afvikles i Ridehuset d. 18. og 19. oktober.

Leave a Reply