Koncerter

Dead Moon, 20.09.06, Loppen, Christiania

Night of the Living Dead!r
Hvad en flaske rom er for en tandløs, enøjet pirat, hvis skib er på vej til at synke, er Dead Moon for musik – nemlig ubetinget fedt uanset hvad! Trioen leverede en uovervindelig stribe af hits onsdag på Loppen.Sidste gang Dead Moon besøgte København, slog de totalt benene væk under de fremmødte på Studenterhuset med deres slagkraftige, psykedeliske og samtidig romantiske no nonsense-rock n’ roll. Så der var lagt i kakkelovnen til et brag, da gruppen i går besøgte Loppen.
Og utroligt nok overgik de næsten de i forvejen skyhøje forventninger og spillede en formidabel koncert.

Hvad er det, der er så fedt ved dette band? Måske har det noget at gøre med, at de virker kompromisløse i en grad, hvor ingen andre kan være med. (Ifølge rygtet boede ægteparret Fred og Toody Cole, henholdsvis sanger/guitarist og sangerinde/bassist, en tid i en hjemmebygget bjælkehytte langt ude i ødemarken, hvor de levede af at gå på jagt). I hvert fald er der noget helt igennem unikt og ærligt ved deres musik, som gør, at man på én gang ryster næven og bliver blød i knæene.

Det skader selvfølgelig heller ikke, at Fred Cole har et enormt katalog af slidstærke hits, hvilket man fik et effektivt, men dog måske lidt kort, bevis på i går aftes: “Walking on My Grave”, “It’s OK” – den ultimative hyldest til slidte mennesker, “54-40 or Fight” – som har et af historiens bedste synge med-breaks, “Poor Born” – sej hyldest til no nonsense-livsstil, “Dead Moon Night” samt en masse andre hits. Deriblandt en suveræn version af “You Must Be a Witch” med Fred Coles 60’er-gruppe The Lollipop Shoppe. Det ene melodiske pletskud afløste det andet.

Hvis man hører til dem, der finder trioformatet begrænsende, behøver man bare at frekventere ægteparret Cole og trommeslager Andrew Loomis for at få rettet sine misforståelser. Jeg kan ikke komme i tanke om nogen anden gruppe, der på samme måde kan kombinere soulfulde sjælere, hurtige tonsernumre, duetter, garageriffs og psykedeliske licks. Smukt!

Læs også Undertoners anmeldelse af:
Dead Moon: Echoes of the Past

Karakter:       Bedømmelseskriterier

Leave a Reply