Interview

!!! – teknologi er fedt!

Det amerikanske party-orkester !!! er med deres tredje plade, Myth Takes, for alvor røget ind på lystavlen hos den danseglade del af rockpublikummet. I forbindelse med deres tordnende udsolgte koncert på Vega i København mødte Undertoner bandets speed-dansende forsanger, Nic Offer. (21.05.07)Det amerikanske party-orkester !!! er med deres tredje plade, Myth Takes, for alvor røget ind på lystavlen hos den danseglade del af rockpublikummet. I forbindelse med deres tordnende udsolgte koncert på Vega i København mødte Undertoner bandets speed-dansende forsanger, Nic Offer.

Noget, der mest af alt lyder som en kæmpecomputers post-fordrukne brandskid sender et seismisk drøn igennem væggene på Vega, og den tråd, man skal forestille at holde fast i som en bare halvseriøs musikjournalist, forsvinder i selv samme øjeblik. Forsangeren Nic Offer fra det ombejlede rock-funk-postpunk-you name it-orkester !!! forbliver dog ganske upåvirket og glor med rynkede bryn på syningen i sine strækbukser. Han kan forsikre om, at den slags afsindige lyde ikke er noget særsyn, når bandet skal lave deres lydprøver.
“Vi har en del udstyr, der kan være svært at have med at gøre en gang imellem, men det skal helst lyde ordentligt, når vi går på scenen,” siger Offer og vender igen blikket mod bukserne.

Stemmen har det fint
Man forstår mandens bekymring for sine benklæder, hvis man nogen sinde har set !!! optræde på en scene. Offer er ikke just kendt for sine beherskede bevægelser, og bandets seneste udspil, Myth Takes er om muligt endnu mere uregerligt end den foregående plade.

Nic Offer – i en uvant stille live-situation

Men nok er Offer og hans otte mand store band af udråbstegn kendetegnede ved en alsidighed, der sjældent giver lytteren ro til at tænke over, hvad der lige skete, men sangskrivningen foregår faktisk på ret konventionel manér.
“Som oftest er det en ganske demokratisk proces. Jeg arbejder nogle gange med klaveret derhjemme og hiver så skitserne med i studiet, hvor vi tilføjer bandets forskellige elementer og lidt efter lidt arbejder nummeret sig selv færdigt. For det meste er sangene dog opstået som følge af deciderede jam-sessions, hvor vi ikke rigtig ved, hvor det kommer fra,” fortæller Offer.
I første omgang var forsangeren ikke det !!!-medlem, Undertoner egentlig skulle have interviewet, da han efter sigende skulle passe på sin stemme. Offer forsikrer dog om, at han ikke er i fare for at lide samme skæbne som Arcade Fire-forsangeren Win Butler, der forleden måtte aflyse sit bands Europa-tour om følge af en kæbehuleinfektion. !!!’s stemmebånd har det fortræffeligt.
“Nogle gange er managere lidt overforsigtige. Det er selvfølgelig hårdt at være på tour nogle gange, men vi har det skam alle fint,” forsikrer Offer.

Hårdt og ubesværet
Myth Takes er en plade, der – selv om den er lige så herligt rodet som de foregående plader – bærer præg af et øget fokus og en strammere styring af sangene. Som sædvanlig er der blevet mast utallige lyde, instrumenter og vokale overdubs ned på pladen. Men den formår alligevel at holde et ubesværet og flydende trav.

!!! – arbejder på at gøre klodset fingermaling hipt

Moderne indspilningsteknik har tydeligvis været noget, som bandet har valgt at fokusere på.
“Vi har helt sikkert arbejdet meget hårdere med at lave denne plade. Når du siger, at den virker meget flydende og ubesværet, hænger det nok dels sammen med, at den er opstået igennem jams og er optaget på en meget omhyggelig måde. Frem for at vi indspillede alle de forskellige dele igennem en enkelt computer, har vi ladet hvert enkelt instrument være tilknyttet en computer, så vi kunne færdigbehandle dem hver for sig, før vi lavede det endelige miks. Teknologi er herligt,” smiler Offer.

En blødere side?
Afslutningsnummeret på Myth Takes, “Infinifold”, er ikke just karakteristisk for de festglade amerikaneres generelle musik-output. Det langstrakte og melankolsk-psykedeliske nummer skiller sig faktisk noget så gevaldigt ud fra resten af pladen.

“Netop det nummer sad jeg faktisk og nørklede med derhjemme. Vi arbejdede en smule videre med det og fandt så på et tidspunkt ud af, at vi ville rive trommerne ud. Det gav nummeret en svævende stemning, som vi godt kunne lide. Det er helt klart et atypisk !!!-nummer, men en typisk album-lukker. Og vi kunne måske godt finde på at lave flere numre af den type i fremtiden,” slutter Offer og forsvinder ind af døren til den forstyrrede støj, der åbenbart er en lydprøve, der ikke levner tvivl om, at aftenens koncert i hvert fald ikke bliver specielt afdæmpet.
Han når dog at afsløre, at chancerne ikke er store for, at !!! dukker op til årets Roskilde Festival, men derimod kan fanges på bl.a. den spanske Benicassim-festival.
“Vejret er også noget rarere dernede,” som han siger. Hvilket der vel kan være noget om.

Læs også Undertoners anmeldelser af:
!!!: Louden Up Now
!!!: Myth Takes

Leave a Reply