Artikler

Undertoners guide til Roskilde ’07: søndag-onsdag

DMI lover regnvejr på dette års Roskilde Festival. Og hvis du har tænkt dig at komme tidligere, end portene ind til festivalpladsen åbner, er der to mulige beskæftigelser, der hurtigt får dig til at glemme regnvejret. Det ene er dåseøl og ghettoblasterlarm i din lejr. Det andet er koncerter på Pavillion Junior, der i år er forrygende stærkt besat.

Allerede søndag spiller nemlig Death by Kite, hvis debutplade Undertoners anmelder, ligesom mange andre på redaktionen, var svært glad for.

Death by Kite – foto: Kirstine Autzen

Især støjpoppernes blik for fængende melodilinjer kommer til at gøre sig godt hos den festkåde festivalcrowd, der gerne skulle være kommet i sving for alvor, når trioen går på scenen klokken 21.00.
Mit Nye Band, der spiller allerede klokken 18.00 byder helt sikkert ikke op til fest, men det gør ikke deres stammedansende tag på rockmusikken en dårlig oplevelse. Desværre er de to navne også de eneste det kan blive til om søndagen. Gorilla Angreb er helt uforståeligt blevet sat til at spille som de allerførste klokken 15.00 om søndagen. En skam, for deres punkede energiudladninger ville jeg gerne have set.

Mandag er heldigvis noget bedre indrettet. Jeg tror dog, det bliver nødvendigt at sove længe, så både Transmission Low og Decorate. Decorate. får lov til at spille deres mørke rock uden mig blandt publikum. I dagslys. Men efter de to bands bliver det straks sjovere. I første omgang fordi Highway Child går på scenen klokken 16.00. Der er ikke så meget bøvl med det band. De spiller direkte-fra-70’erne-rock med så meget overskud, at pilsnerøllet kommer til at flyde i en lind strøm ned i publikums halse for at løsne op for den støvede og kontante lyd.

Bagefter er det de sært hypede svenskere i Forest & Crispian, der går på. De har egentlig ikke så meget nyt at byde på. Mest af alt lyder de nemlig som en halekuperet Bob Hund uden de helt store armbevægelser. Men melodierne er helt i orden, og så er de ikke så uefne udi kunsten at styre et publikum i netop den retning, de gerne vil have dem.

Turboweekend

Dét kan danske Turboweekend også. Fra 19.30 og fremefter om mandagen står den derfor på sej og soulet electropop. For selv om Turboweekend er nemme at afskrive som et moderigtigt band, der kun gør sig godt i nuet på grund af den store fokus på rock i elektroniske klæder, så har bandet i sanger Ivan Skavinski Skivar (Nej, det er desværre IKKE hans rigtige navn) en af Danmarks absolut bedste stemmer. Det finder du ud af, når de spiller “I’m Not a DJ” fra deres debutplade, der gerne skulle komme til efteråret.

Choir of Young Believers starter tirsdagens program, der også byder på den traditionelle Nordic by Nature-hiphoptime. Netop dét indslag bliver tyndere og tyndere besat hvert år. Heldigvis er Choir of Young Believers et rart bekendtskab. Og selv om de er noget urutinerede i livesammenhæng, er sangene fra deres debut-ep så stærke, at det ikke kan gå helt galt. Især “Riot” og det uventede hit “Sharpen Your Knife” stikker ud.

Tirsdag aften bliver en aften, der først og fremmest bliver styret af humøret. For det er ikke altid holdbart at udsætte ørerne for to gange “dame i front for elektrificeret band” på én aften. Marybell Katastrophy, får, trods hendes noget Björkplagierende vokal, nok chancen. Mest på grund af hendes fortid i de sært elskelige Tiger Tunes, der nåede to Roskilde-optrædender, inden de gik hver til sit. Det betyder så, at As In Rebekkamaria må undvære en fedtet kuglepensring om sit navn i festivalprogrammet. Marybell Katastrophy spiller allerede klokken 18.00.

Onsdag klokken 13.30 er det så skrammelrockerne fra 1 2 3 4’s tur til at spille op.

1 2 3 4

Rune Hedemann og co. har længe rumsteret i undergrunden, og nu er pladekontrakten så hjemme. Det har heldigvis ikke tæret på forsangerens lyst til at vifte med armene og indtage afdæmpede Las Vegas-positurer, og dét egner bandets skævt poppede guitarsange sig godt til.

Detektivbyråns instrumentale vuggevisepop må nok lade livet til fordel for lidt øl, for efter dem spiller KLoAK. Deres irriterende fængende legestuemetal tager depechen fra Düreforsög og fortsætter ned i rendestenen. Overstyret, overgearet og uendeligt festligt starter de klokken 16.30.
Efter en kort pause står det sidste kryds i programmet ved The Floor Is Made of Lava. Moderigtig raverock er, hvad de byder på, og det kan desværre gå både rigtigt galt og rigtigt godt. Den slags afhænger af humøret, og det er, ligesom vejret og meteorologernes dårlige jokes, svært at forberede sig på. Derefter er det med at få ladet op til torsdagen, hvor det som regel bliver noget sjovere at være på festival.

Læs også en guide til torsdag, fredag, lørdag og søndag.

Leave a Reply