Plader

Get Well Soon: Rest Now Weary Head, You Will Get Well Soon

Skrevet af Martin Ibsen

»I have done my very best to make this music loveable.« Med disse ord skrevet i coveret garanterer Konstatin Gropper, at han har gjort sit bedste i arbejdet med sit debutalbum, og anstrengelserne er lykkedes. Get Well Soon er yderst behageligt selskab og nem at elske.

Selvom navnet indikerer, at Get Well Soon er et gruppeprojekt, er det egentlig et soloforetagende fra tyske Konstantin Gropper. Det 25-årige multitalent er i takt med tiden og gør tingene selv. Han har indspillet de fleste af instrumenterne selv og har skrevet, arrangeret og produceret hele pladen alene. Ud over at stå for musikken har den unge tysker også lavet coverart selv og er sluppet godt fra det.

Faren ved ikke at lade udefrakommende personer komme med input er, at der kan mangle elementer af refleksion, og at kunstneren mangler modspil. Men Get Well Soon beviser, at det rent faktisk kan lade sig gøre at udfordre sig selv med sin musik på egen hånd. Groppers kompositioner er nemlig utrolig alsidige, og inspirationerne er mange.

Get Well Soon er blevet sammenlignet med Beirut, Radiohead og Tom Waits, men egentlig er der endnu flere inspirationskilder, der ligger bag kulissen på albummet, og albummet bevæger sig rundt mellem mange forskellige genrer. Der er mange finesser på et album, det tager tid at komme rigtigt i dybden med. Rest Now Weary Head, You Will Get Well Soon er, som de bedste plader, et værk, der tager sin tid og ikke lefler for lytteren – men til gengæld giver belønninger til den tålmodige.

Get Well Soon er en forfriskende anderledes kunster på en tysk musikscene, der mest har gjort sig bemærket på den elektronisk scene i mange år. Get Well Soon samler trådene fra en klassisk musisk skoling og blander det med inspirationer fra øst ved Balkans brug af blæsere og strygere, samtidig med at sangskrivningen er forankret i den vestlige pop/rock-tradition. En blanding, der allerbedst fungerer på et nummer som “You/Aurora/You/Seaside”, hvor alle de forskellige delelementer går op i en højere enhed.

Ud over sine egne sange har Gropper også kastet sig over et re-make af Underworlds hit “Born Slippy” fra filmen Trainspotting, og det fungerer fremragende. Der er generelt meget få svage punkter på pladen. Efter mange gennemlytninger bliver man stadig overrasket og møder akkordskift eller melodistykker, der dukker frem og drejer sangene i en ny retning. En af de enkelte svagheder, der dog er på Rest Now Weary Head, You Will Get Well Soon, er Konstantine Groppers udtale af de engelske tekster. Hans tyske accent skinner ofte lidt for tydeligt igennem og bliver et irritationsmoment.

Tekstuniverset er, som en del af titlerne indikerer, små historier om anderledes skæbner. Gropper har sammenlignet sine med det melankolske fra Smashing Pumpkins’ mesterlige album Mellon Collie and the Infinite Sadness og med Leonard Cohen; det melankolske udtryk er i al fald en rød tråd gennem hele pladen, og musik og tekster spiller her sammen på fornem vis.

Get Well Soon bør få meget opmærksomhed for at have begået en plade, der emmer af musikalsk overskud, overblik og sans for detaljen. Kort sagt er Rest Now Weary Head, You Will Get Well Soon en rigtig god plade, og Get Well Soon er et navn, man kommer til at høre meget mere til i fremtiden.

★★★★½☆

1 kommentar

Leave a Reply