Nyheder

Marts’ koncerter: Animal D. Franz and the Sherry Pusher

Dungen og deres dovne forsanger.

Hver gang vi træder ind i en ny måned sætter Undertoner fokus på nogle af månedens koncertmæssige højdepunkter. Helt og aldeles forårskåde udbryder vi nu: marts!

Der er rigeligt med nævneværdige forårskoncerter i marts, men en koncert der nævnes er Animal Collectives. Det særprægede orkester optræder på fredag den 6. marts i Amager Bio til en totalt udsolgt koncert, der kun vidner om bandets velfortjente succes og

Dungen. Foto: Karl Max

Dungen. Foto: Karl Max

yderst dedikerede fans. I januar udgav de albummet Merriweather Post Pavilion, der fik noget så sjældent som absolut topkarakter af Undertoner. Fredag er Pantha du Prince med på Amager som opvarmning.

De svenske mestre i psykedelisk progrock, Dungen, giver hele tre koncerter i Danmark midt i måneden. Bandet lægger ud den 12. i Studenterhuset i Aalborg og tager derefter til Voxhall i Århus den 13. Til disse to koncerter leveres opvarmningen af Sebastian T.W. Kristiansen aka. The Setting Son. Endelig optræder Dungen også i hovedstaden, nemlig lørdag den 14. marts, hvor koncerten foregår på Loppen, hvor The Telstar Sound Drone står for at varme Staden op.

Der er dømt fest og atter fest når Franz Ferdinand indtager et udsolgt Store Vega fredag den 20. marts. Skotterne har netop barslet med deres tredje album, hvor de ifølge Undertoners anmelder beviser, at de “stadig kan ryste et soundtrack til en gigantisk bytur ud af ærmet” – det er den nyeste single “œUlysses” også et sikkert tegn på, og mon ikke der bliver mange flere hits at høre denne fredag aften…

Antony and the Johnsons‘ nye album The Crying Light har sanger og sangskriver Antony Hegarty valgt at se mere udad mod verden og koncentreret sig om universelle og helhedsorienterede temaer med stor lyd, og hvordan det lyder live, kan opleves når bandet optræder i Falkonersalen i København den 26. marts. At dømme ud fra den senste koncert med Antony & co. på dansk jord, går publikum en smuk aften i møde.

En noget mere lokal anbefaling skal lyde når danske Under the Sherry Moon spiller på Musikcaféen i Huset i Magstræde i København den 28. marts. Bandet består blandt andre af multimusikeren Prins Nitram og sangerinden Signe Marie Schmidt-Jacobsen, og de spiller en vidunderlig, legesyg indiepop, der er værd at holde øje og øre med. Under the Sherry Moon har endnu deres debutalbum til gode, men det er muligt at høre bandet på deres myspace-side.

Sidst på måneden skrues der op for electronicaen når ingen ringere end Squarepusher kommer til landet. Squarepusher alias briten Tom Jenkinson har gjort meget for eksperimenterende elektronisk musik, seje musikvideoer og Aphex Twins pladeselskab. Nu lægger han vejen forbi Voxhall i Århus lørdag den 28. marts og københavnske Lille Vega mandag den 30.

Hold øje med datoerne og se hvilke koncerter, Undertoner ellers kan anbefale i koncertkalenderen.

Leave a Reply