Nyheder

Crunchy Frog signer Jenny Wilson

Pladeselskabet Crunchy Frog har skrevet kontrakt med den svenske indiepop-sangerinde Jenny Wilson, som også spiller til selskabets 20 års fødselsdagskoncert den 12. september i Pumpehuset.

Crunchy Frog - Jenny Wilson

Crunchy Frogs direktør Jesper (Yebo) Reginal er åbenlyst veltilfreds, efter han i lørdags gjorde et ordentligt scoop ved at skrive pladekontrakt med svenske Jenny Wilson. Dermed får det smålegendariske danske indieselskab lov at udgive sangerindens nyeste album, Demand the Impossible!.

Albummet, der har indbragt Wilson hele tre svenske Grammyer og en fin anmeldelse i Undertoner, blev ganske vist allerede udgivet i Skandinavien i november 2013 af Sony. Men det er altså Crunchy Frog, der får lov til at udgive og distribuere albummet i resten af verden.

Udover selve pladekontrakten indgik Jenny Wilson også en forlagsaftale med Crunchy Frogs søsterselskab, forlaget Crunchy Tunes, der har et internationalt netværk af underforlag og synkroniseringskontakter. Da Wilson allerede har booking- og PR-agenter i selskabet, er hun for alvor blevet del af den crunchy familie.

»Jag har känt Jessi och Yebo i 15 år och de har varit extremt viktiga för min karriär i Danmark. Att jag nu ÄNTLIGEN ska ge ut min musik på deres CRUNCHY FROG känns som en milstolpe! Kan inte tänka mig en bättre familj än dem,« skriver Jenny Wilson i en pressemeddelelse.

38-årige Wilson startede sin karriere i det svenske band First Floor Power, som også er signet til Crunchy Frog. Siden har hun udgivet tre soloalbum, som har sikret hende en høj stjerne på den skandinaviske musikscene, ikke mindst hos hendes nye pladeselskabsdirektør.

»Jenny er efterhånden et kendt navn i sit hjemland og her i Danmark. I visse kredse er hun en endda en kæmpe stjerne. I vores verden er hun – ud over en fantastisk kvinde og en nær personlig ven – en af de mest dedikerede, cool, talentfulde og originale musikere og sangskrivere overhovedet. På verdensplan,« skriver Yebo.

Det er ikke så sjældent, Jenny Wilson gæster Danmark. I fredags spillede hun dobbeltkoncert med Mø til Fredagsrock i Tivoli. I mandags spillede hun sammen med Teitur på Atlas i Aarhus. Og allerede fredag den 12. september får hun lov til at møde en masse af sine nye pladeselskabskolleger til Crunchy Frogs 20 års fødselsdagsfest i Pumpehuset. Her optræder hun sammen med bl.a. Powersolo, Shiny Darkly, The Tremolo Beer Gut, Lars & The Hands of Light og genforenede Epo-555.

Den koncert kan du så se endnu mere frem til ved at (gen)opleve den superbe video til Jenny Wilsons til dato nok største hit, ”Let My Shoes Lead Me Forward”, fra 2005:

Leave a Reply