Nyheder

Undertoners juni og juli

CocoRosie forførte publikum i Den Grå Hal. Foto: Mathias Laurvig, Liveshot.dk.
Skrevet af Redaktionen

Så er det sommertid. Men inden da kigger Undertoner tilbage på juni og juli måned. Og der var rigeligt at se til.

Puha, sommeren er godt i gang, og Undertoner har svedt under både solen og arbejdet. Derfor tager vi os også en lille sommerferie resten af juli. Vi rapporterer dog fra TV on the Radios besøg i Store Vega, inden vi for alvor vender tilbage 3. august. Men inden vi kommer så langt, så lad os lige se på, hvad vi skrev om i juni og juli.

CocoRosie forførte publikum i Den Grå Hal. Foto: Mathias Laurvig, Liveshot.dk.

CocoRosie forførte publikum i Den Grå Hal. Foto: Mathias Laurvig, Liveshot.dk.

Vi kom ikke til så mange koncerter i juni, men det er jo også traditionelt en lidt død sommerferie-periode. Christian Klauber var dog inde at se dyrkerne af psykedelisk trance, Wooden Shjips, på Loppen den første dag i juni. Det var »90 forrygende minutter i en psykedelisk, ekstremt velspillende evighedsmaskine, der overførte alt rigeligt med energi til en flyvende tur hjem«.

Det var også Christian, der var ude at se CocoRosie i Den Grå Hal, hvor de to søstres særprægede vokaler fyldte det store rum helt ud. De forførte publikum med deres blanding af barnligt fjolleri og dyb alvor.

Men derudover forberedte vi os mest til den varmeste Roskilde Festival i 33 år. Vi lavede guider til både Pavilion Junior-dagene, torsdag, fredag, lørdag og søndag. Og så anmeldte vi selvfølgelig som død og helvede, mens vi var dernede. Det blev til i alt 54 anmeldelser, og vi har samlet links til anmeldelserne i bunden af Kim Elgaard Andersens evaluering af årets Roskilde Festival.

Men det var ikke det eneste, vi havde en mening om i juni. Mads Jensen skrev eksempelvis en guide til avantpop-bandet Slapp Happy, Lasse Winther Jensen havde talt med Ice Cube om hiphoppens evne til at påvirke samfundet, da han var i Århus, og så var det jo i juni måned, vi mistede en af verdens største popstjerner nogensinde, Michael Jackson. Ham skrev Christian Klauber en nekrolog over.

Her hos Undertoner holder vi som sagt sommerferie, men der er masser at glæde sig til til efteråret. Telegrammerne strømmer ind med annonceringer af nye album.

F.eks. udgiver tidligere Gastr del Sol- og Sonic Youth-guitarist Jim O’Rourke et nyt album 31. august, og det skulle være instrumentalt ifølge pladeselskabet. Pladen kommer til at hedde Visitor, men det er ikke en remake af The Dodos’ sidste plade.

The Dodos udvider til tre mand og udgiver nyt album. Foto: Charlie Villyard.

The Dodos udvider til tre mand og udgiver nyt album. Foto: Charlie Villyard.

Og apropos The Dodos, så er de jo snart klar med et nyt album. Nu er det blevet lækket på internettet, selvom det først udkommer 15. september. Det har de så reageret på ved at fremskynde den digitale udgivelse til 28. juli, og samtidig har de lavet en hjemmeside dedikeret til det nye album, hvor man kan høre det. Undertoner snakkede desuden med dem under Roskilde, så der kommer også et interview med dem i efteråret.

Why? er også klar med en opfølger til Alopecia, der opnåede en sjetteplads på Undertoners årsliste 2008. Det kommer til at hedde Eskimo Snow, og selvom sangene er fra samme indspilningssession som Alopecia, så skulle de lyde helt anderledes. Det kan vi selv konstatere, når albummet udkommer 5. oktober.

Det varer dog ikke nær så længe, før Jay Reatard udgiver sin første egentlige debut på Matador, Watch Me Fall. Den kommer nemlig 4. august på vinyl og 18. august på cd.

Og så har Jesu-frontmand og tidligere Pitchshifter/Napalm Death-medlem Justin Broadrick fundet sammen med Aaron Turner fra ISIS og dannet Greymachine. De udgiver deres debut, Disconnected, den 4. august på Hydra Head. Det skal nok blive en tung og atmosfærisk satan.

De blues-dekonstrerende indierockere Califone er også på vej med nyt. Deres syvende album kommer til at hedde All My Friends Are Funeral Singers, bliver udgivet 6. oktober og er åbenbart samtidig lydspor til frontmand Tim Rutilis film af samme titel.

Den 6. oktober er samme dato, som de gamle postpunkere og pionerende indierockere Mission of Burma smider deres nye album på gaden. Det kommer til at hedde The Sound The Speed The Light, og hvis man skal dømme efter den første mp3, der er ude fra albummet, så har de ikke mistet pusten. Heldigvis. “1, 2, 3 partyy” kan høres lige her:
[audio:http://www.matadorrecords.com/mpeg/mission_of_burma/mission_of_burma_1_2_3_partyy.mp3]

Så, ja, der er masser af musik at glæde sig til. Indtil da, god vind!

Leave a Reply