Plader

New TV Wonders: The Polaroid EP

Københavnske New TV Wonders – tidligere The League – giver et udmærket bud på, hvordan man kan forene energi med det mere mørke, uden at det går ud over popgenrens lette og ligefremme kvaliteter.

Citat: »Vi forsøger at forene hedonistisk forglemmelse med oprigtig indlevelse, dandy-manerer, spændende melodier og et nuanceret og omsluttende lydbillede. Et musikalsk udtryk, der placerer sig et sted mellem disco-inficeret artpop og alternativ rock.«

Tja, det lyder jo meget godt alt sammen, når de fem fyre i New TV Wonders beskriver deres egen ep med ganske få ord. Er det så også det, der kommer ud af højtaleren? Dandy-manerer? Hvordan dælen lyder det? Er man rigtig kæk, vil man næsten kunne mene, at selv vores store dansktop-højborg Kandis ville kunne gå ind under ovenstående beskrivelse. Det er ikke skrevet for at være friskfyragtig eller decideret grov, men blot for at nuancere, at det til tider kan være enormt svært at kombinere et i forvejen printet udtryk fra et håndfuld mænd med intentioner med noget, der kommer ud gennem stereoanlægget.

Jeg må tilstå, at jeg endnu ikke helt har fanget deres labels, men derfor er det nu ikke så skidt at lytte til deres fem smittende og berusende popsange, der ikke lyder som traditionel metervarepop. New TV Wonders udfordrer nemlig genren med prikkende guitarer, tempo og et ganske afvekslende lydbillede, der hele tiden rammes ind af forsanger Kristian Erlandsens lidt neurotiske klang. Ep’en er en klassisk smagsprøve på bandets output, der byder på bastarder mellem pop og rock, mørk pop som f.eks. “Bruises” og den larmende, men også veltilpassede “Sweet Tooth Marathon”.

Hvorfor skal man så lige holde øje med netop dette band? Kan de noget ekstraordinært, nyskabende, inspirerende eller på anden måde opmærksomhedstiltrækkende? Næ, ikke umiddelbart, for det er alt sammen hørt før, men New TV Wonders gør det aldeles udmærket, og ep’en har ikke en decideret svag side eller kedelig vinkel. Det ville selvfølgelig også være ualmindeligt trist, hvis man skulle gabe sig gennem sølle fem numre, men de insisterende popmelodier gør sig godt i en klædelig produktion, og som sådan har New TV Wonders skabt en fin hors d’oeuvre til en kommende hovedret – hvis de da har tænkt sig at koge videre på projektet.

★★★☆☆☆

Leave a Reply