Nyheder

Fredagsvideo: Balam Acab: “Oh Why”

Skrevet af Anna Møller

Denne uges fredagsvideo er en opklippet sag fra en af sidste års hyperyttere, den purunge witch house-producer Balam Acab.

Sidste år var genrebetegnelsen ‘witch house’ snart her der og alle vegne, selvom de fleste kunne blive enige om, at bands som Salem, Balam Acab og til dels Esben And The Witch nok var fænomener, der hurtig brændte ud.

Således spandt produceren Alec Koone som Balam Acab sine lange, mørke heksetoner på ep’en See Birds sidste år, der mest af alt var kendetegnet ved dens ekstremt langsomme tempo på 65 bpm. Til sammenligning er normal downtempomusik holdt omkring 96-112 bpm.

Og nu ankommer så fuldlængderen Wander/Wonder, hvorfra singlen “Oh Why” er denne uges fredagsvideo. Nummeret er en langsomt elektronisk sag, der bevæger sig modvilligt afsted med sfæriske vokalsamples og en cut-up-æstetik, der omtrent er The Books værdig, omend der er tale om to helt forskellige klasser.

Om albummet har Balam Acab udtalt:

»It’s an open ended album, and I think individuals should make their own meaning of it so that it is something actually real to them. It’s not classical music, but in the tradition of a classical work like a Bach cello suite, I see it as more of a whole musical piece with themes/motifs/ideas reoccurring throughout, connecting the tracks together as opposed to simply being a collection of songs that sit next to each other in isolation. It’s also an album that should be listened to loudly.«

Det er alligevel rimeligt modigt at sammenligne sin egen drævende og elektroniske cut-ups med Bachs cellosuiter, og måske den 20-årige pennsylvanier da også er lidt overmodig, han har trods alt taget navn efter et godt gammeldags punkmantra, All Cops Are Bastards (ACAB). Medmindre dét selvfølgelig betyder noget andet i Pennsylvania.

God fredag!

Leave a Reply