Nyheder

Ugens Undergrund: Moustache Me Nice

I denne uge tager Ugens Undergrund os mod eventyrlige elektroniske rytmer, kombineret med en fængende kvindevokal i bandet Moustache Me Nice.

Moustache Me Nice startede som et gymnasieband i 2010 bestående af Sidse Elsig, Søren Gregersen, Morten Brogaard og Simon Kjær og siden hen har de udvidet bandet med Jesper Nørbæk. Gennem de to år de har spillet sammen, har teksterne og lyden været i udvikling. Siden bandet vandt Quasar Rock (Jelling Musikfestivals pris for upcoming bands), har flere spillejobs tilbudt sig. Moustache Me Nice har blandt andet varmet op for VETO, Laust Sonne og Marybell Katastrophy.

Moustache Me Nice fører os ud i et legende musikalsk univers, hvor drømmende synths leger med trommer og en stærk karakteristisk vokal. Kompositionen i deres seneste single: “Through Your Veins” er centreret omkring Sidse Elsigs fængende vokal sammen med synths og en gammel trommemaskine. Vokalen er i fokus fra start til slut og man må beundre den nerve og styrke Sidse Elsigs stemme besidder.

Det er tydeligt at høre og se i videoen til “Through Your Veins”, at bandet har musikalske referencer hos svenske Fever Ray. Lydbilledet af noget mørkt og uforudsigeligt, hvor Moustache Me Nice optræder i svenske skove, som minder mig om Fever Ray’s ’When I Grow Up’. Stemningen er dog ikke helt så melankolsk, men nærmere mystisk og eventyrlig. Bandet formår at kombinere energiske elektroniske rytmer med en anderledes instrumentering. Resultatet er et velproduceret og spændende lydunivers.

Den første EP udkommer i løbet af foråret, indtil da kan du gratis høre og downloade ’Through Your Veins’ nedenfor:

Derudover kan Moustache Me Nice opleves live til:

26. Maj – Jelling Musikfestival – Jelling

2. Juni – Fuldt Flor – Rødding

8. Juni – Plugout Festival – Engelsholm

6. Juli – Nibe Festival – Nibe

Leave a Reply