Nyheder

Rangleklods præsenterer ny musik og nyt bandnavn

Skrevet af Troels Sørensen

Det københavnske electropopband Rangleklods, som i sin tid gik fra et enmandsprojekt til en duo, fortsætter transformationen med navneskifte og ny single på vej.

BlondageElectroduoen Rangleklods skriver på deres Facebook-side, at der er nyt musik og forandringer på vej. Duoen, som består af Esben Andersen og Pernille Smith-Sivertsen, dropper navnet Rangleklods og hedder nu Blondage. Samtidig annoncerer de, at deres nye single ”Dive” udgives den 8. april. Dette vil altså være første udgivelse fra Blondage.

Om navneskiftet skriver duoen: »Vi har udgivet musik med Rangleklods, som vi er virkelig stolte af, men vi har brug for en ny begyndelse for at holde os selv under udvikling. Navnet Blondage kombinerer dagdrømmeri med sensualitet. Navnet har givet os et tomt lærred og en god kreativ energi, bedre end nogensinde.«

Rangleklods kom frem i 2011 med ep’en Home, og dengang var der tale om et enmandsprojekt fra Esben Andersen. Siden har han fået sangerinden Pernille Smith-Sivertsen med i projektet, og de har sammen udgivet de to album Beekeeper (2012) og Straitjacket (2015). Om sidstnævnte album skrev Undtertoners anmelder Simon Freiesleben blandt andet:

»For selvom der er masser af hurtige beats og kølig club-stemning på albummet, så er der ikke tale om et decideret elektronisk festalbum. Straitjacket har langt mere at byde på end blot at agere soundtrack til sommerens fester. Nummeret ”Degeneration” er ét af flere højdepunkter på albummet, der byder på et smukt vokalsamspil mellem Pernilles legende og fine lillepigeagtige-stemme og Esbens dybere baryton. Deres vokaler står i direkte modspil til hinanden, sådan som Esben nærmest sørgmodigt langsommeligt slæber sig igennem teksten, mens Pernilles vokal fløjlsagtigt og ubesværet danser over ordene.«

Samtidig har Rangleklods været et af Danmarks mest turnerende bands. Duoen er også kommet ud over landets grænser og har flere koncerter i England, Frankrig og Tyskland på cv’et. Nu skal et nye kapitler skrives med Blondage.

Leave a Reply