Nyheder

Rejs med Wimp tilbage til Roskilde Festival

Skrevet af Katrine Haugaard

Wimp har lanceret en “tidsmaskine”, som gør det muligt at (gen)opleve forgangne år på Roskilde Festival.

Streamingtjenesten Wimp har lanceret en såkaldt “Tidsmaskine”, som gør det muligt at (gen)opleve store øjeblikke fra Roskilde Festivals arkiv ved at dykke ned i materiale, der er blevet spillet på de forgangne festivaler. Denne funktion gør det muligt at lytte til 42 spillelister, som alle indeholder bands, der repræsenterer et Roskilde-program fra festivalens spæde start og til og med i dag. Tidsmaskinen gør det bl.a. muligt at tage tilbage til 1971, hvor to gymnasieelever startede den første Roskilde Festival med 20 optrædener på plakaten og op til i dag, hvor sidste års program indeholdt hele 173 musiknavne.

Talsmanden for Wimp, Thor Martin Jensen, er selv af den overbevisning at: “Roskilde Festival har en unik historie bag sig. Wimp har musikken fra de mange tusinde artister, som har optrådt på festivalen. Derfor var det helt oplagt at bygge en tidsmaskine, hvor både unge som gamle kan samles om at gå på opdagelse i et stykke dansk musikhistorie.

Klik ind på soundofroskilde.com for at lytte til listerne. I anledning af, at Roskilde Festival starter om kun 19 dage, har Wimp gjort tjenesten gratis, og det vil derfor være muligt at få ubegrænset adgang til Wimp til og med Roskilde Festival 2012. Tilmeldingen er uforpligtende, og gøres ved at SMS’e ”WiMP” til 1961.

Leave a Reply