Koncerter

Roskilde Festival 2012: Alabama Shakes, 08.07.12, Odeon

Alabama Shakes sendte festivalgæsterne hjem med gode minder, da de lukkede ned for Odeon søndag aften.

Den mærkelige blanding af de sidste branderter og de ondeste tømmermænd er som oftest det, der møder bands, når de skal lukke en scene på Roskilde Festival. På Odeon var det The Alabama Shakes, der havde fået chancen for at sende folk hjem med glade minder om glade dage og glad musik.

Med kun et enkelt album, Boys and Girls, i ryggen og massiv hype, gjorde de fem nørder det godt. Med Brittany Howard som den absolutte stjerne i foretagendet garagerockede de sig igennem tyk og højspændt soul. Kvinden i front synger fantastisk. Om det er de lidt kedelige ballader, der smører øregangene, eller det er den kraftige soul-udblæsning med de flotte fraseringer, er ligemeget. Hun kan bare det der.

Det var bedst, når hun gav den gas. Når hun på sin guitar rockede ud og pressede stemmen til det yderste, gik det hele op i en højere enhed. Under hittet “Hold On” havde hun publikum i sin hule hånd. Der var tryk på. Men en gang imellem skruede de lidt ned for rocken og tilsatte et skud fløde, og det kunne godt være svært at kapere. For det var sgu lidt kedeligt.

Resten af Alabama Shakes var ikke meget at råbe hurra for. De stod som forstenede og fulgte bare den seje madamme i front. Men alt i alt var det en godkendt præstation, gruppen leverede. De skal nok blive til noget med Brittany Howard i front. De sendte i hvert fald publikum hjem med gode minder.

★★★★☆☆

Leave a Reply