Koncerter

Roskilde Festival 2012: Liturgy, 07.07.12, Pavilion

Liturgys frontmand Hunter Hunt-Hendrix. Foto: Willie Davis
Skrevet af Anna Møller

Blackmetal-bandet fra Brooklyn spillede lettere amputeret med et trommebacktrack lørdag nat, men bød alligevel på massive og cykliske repetitioner og tårnhøjt blastbeat.

Liturgys frontmand Hunter Hunt-Hendrix. Foto: Willie Davis

Liturgy går på scenen kun to mand høj, Hunter Hunt-Hendrix (på vokal og guitar) og Bernard Gann (guitar).

Blackmetal-bandet, der efter en turné med Boris i sommeren 2011 mistede deres trommeslager Greg Fox til andre projekter, er tilsyneladende også uden bassist Tyler Dusenbury til lørdagens sene koncert på Pavilion. Den talentfulde trommeslager er rykket videre mod nye udfordringer, og tilbage står Liturgy ret amputeret. Og i en form for handicappet version i liveformation med et trommebacktrack, der kører koncerten igennem. Nogle vil mene, at Fox er den mest formildende omstændighed ved Liturgys version og levering af blackmetal, og andre måske, at duoen klarer sig nogenlunde, omstændighederne taget i betragtning.

De efterladte Hunt-Hendrix og Gann gør deres for at file løs på de forvrængede guitarer, mens blastbeatet så må vælte ud af backtracket, og det trøstesløse kaos indimellem sprænges af Hunt-Hendrix’ lyse og insisterende skrig. Begge musikere står og vugger zombieagtigt frem og tilbage, mens deres lange hår gemmer ansigterne, og det halvfyldte telt får – ikke overraskende – ikke megen kontakt.

Den vokalløse “Generation” fra sidste års Aestetica er ikke overraskende et højdepunkt i den mildt sagte introverte koncert, hvor den oppustelige maskot fra Alien & Ko-lejren som eneste element afspejler numrenes udvikling og mulige kulminationer. De cykliske repetitioner er massive, tempoet imponerende højt og energien både aggressiv og uforløst, og på trods af at Liturgy kan bryste sig af at have været med til at starte blackmetals tredje bølge, så fastholdes lytteren ikke vedholdende i den sorte metals faste næve.

★★★☆☆☆

1 kommentar

  • Syntes at det var en genial koncert.
    Spændende og særegen udgave af Black metal

    jeg hiver UUUUU

Leave a Reply