Koncerter

Roskilde Festival 2012: Lone, 05.07.12, Apollo

Skrevet af Daniel Niebuhr

Britiske Lone blev solnedgangens soundtrack torsdag aften, hvor festen udeblev for i stedet at blive erstattet med afslapning på den menneskefattige græsplæne foran Apollo.

Det var noget af et kaos, der mødte mig, da jeg forsøgte at kæmpe mig vej fra området omkring Odeon over broen til den nordligste del af Camping West, hvor Apollo befinder sig resten af festivalperioden. AraabMuzik havde netop færdiggjort sin i forvejen rimelig hypede åbningskoncert på samme scene, og det store fremmøde stod nu nærmest på nakken af hinanden for at komme ind på selve festivalpladsen. Dette havde derfor omdannet plænen foran scenen fra et festende menneskehav til en nedtrådt og skraldebefængt græsplæne, som nu kun blev betrådt af den håndfuld personer, der var kommet for at se britiske Lone.

Solen var så småt på retræte, da Matt Cutler indtog scenen for at give sit bud på passende stemningsmusik til lejligheden. Det var åbenlyst, at eftermiddagens/aftenens store fest havde foregået umiddelbart forinden, og omkring halvdelen af det fremmødte publikum (mig selv inklusive) havde da også taget plads på jorden. Aftenens hovedperson gjorde heller ikke meget væsen af sig for at opildne det spredte publikum, og det store flag med Kaj Løvrings ansigt som portræt tiltrak sig da også mere af min opmærksomhed end manden bag knapperne.

Men heldigvis var det musikken, jeg skulle forholde mig til. Og med en kombination af blandt andet rave og acid house, der gav kraftige associationer til 808 State, A Guy Called Gerald og hele den øvrige, britiske rave- og housescene i de tidlige 90’ere, følte man sig nu godt tilpas til aftenens koncert med Lone, der bød på hverken højde- eller lavpunkter, men derimod kun et yderst passende soundtrack til en yderst afslappende aften foran Apollo.

★★★★☆☆

Leave a Reply