Koncerter

Roskilde Festival 2012: Mikal Cronin, 06.07.12, Pavilion

Skrevet af Sebastian Sharif

Mikal Cronin leverede en medrivende og energisk performance, selvom et par mindre uptempo numre havde gjort underværker.

Det var en tydelig træt/skæv (måske begge dele) Mikal Cronin med band, der spillede på Pavilion. Bandet fortalte da også, at de var ved at nå enden på en opslidende og intens femugers turné. Heldigvis skortede det ikke på energi, og de fremmødte fik serveret de forvrængede popperler på stribe.

Cronins album er en af de mere oversete plader fra sidste år, fyldt med memorable melodier og fortrinlig eklektisme. Musikalsk ligger han ikke langt fra sin ‘partner in crime’ og barndomsven, garagerock-lømlen Ty Segall, omend Cronin har visse melankolske tilbøjeligheder og en lidt mere sofistikeret tilgang til sangskrivning. Der var dog ikke mange ballader at spore i sætlisten, der i stedet bød på højt tempo, massere af fuzzguitar og bækkensmadder.

Live fremstod Cronin mere funderet i 90’er-agtig loud/quiet-dynamik end i klassisk og småpsykedelisk rock’n’roll, der tilgengæld også gjorde numrenes omkvæd dejligt opløftende. Hele stemningen uhøjtidelig, folk – godt og grundigt stive kl. 2 om natten – hoppede og dansede, og bandet formåede da også at gøre et par covernumre af bl.a. Guided By Voices personlige.

I længden blev loud/quiet-dynamikken dog en smule slidt, og koncerten blev en kende ensformig. Et keyboard-lead her og der eller et par mindre uptempo numre i sætlisten ville have gjort underværker. Det rokker dog ikke ved, at det var en særdeles medrivende og energisk performance.

★★★★½☆

2 kommentarer

  • Det var klart den bedste koncert jeg var til i år. Synes det var dejligt, at der ikke var nogen “ballader” midt i det hele. Især da koncerten var så sent om natten.

Leave a Reply