Nyheder

Playliste: 2012 i hiphop

Skrevet af Niklas Kiær

2012 har på flere måder været et omskifteligt år for hiphop. Læs om og lyt til nogle af Niklas Kiærs højdepunkter her.

2012 har på flere måder været et omskifteligt år for hiphop. Den ellers så gennembrudsstærke undergenre af poprap er på de store radiostationer og musikvideo-kanaler i år blevet erstattet af bl.a. dubstep, dancehall m.m. Kun det forestående G.O.O.D. Music-projekt har rigtig fået straffet de populære kanaler. Det har betydet, at de helt store komercielle udgivelser har været i fåtal i år. I stedet har kvaliteten af de lidt mindre udgivelser været høj. Plader fra etablerede navne som Killer Mike, El-P, Aesop Rock, DOOM og The Alchemist, samt up&coming-kunstnere som Schoolboy Q, Ab-Soul og Open Mike Eagle har gået godt i spænd og vist en sult, som hiphop ikke har set længe. Hør med på, hvordan hiphop lyder anno 2012.

Af numre, som ikke kunne figurere på listen, men jeg gerne ville have med, er bl.a. Jooks’ “Kapitel 1, 2 og 3”, A$AP Rocky og Theophilus London med “Big $pender” og S!vas’ “Bagved”.

Leave a Reply