Nyheder

Jenny Hval gæster Jazzhouse

Skrevet af Durita Dybczak

Den talentfulde, norske sangerinde gæster i maj Jazzhouse med nyt album under armen, godt hjulpet på vej af PJ Harvey-produceren John Parish.

Den 4. maj får Jazzhouse fint besøg af den talentfulde, norske sangerinde Jenny Hval. Som både forfatter, journalist og musiker har hun formået at skabe sig et anerkendt navn både i Norge og internationalt, og hun bliver blandt andet omtalt som en af Nordens mest fremadskuende sangerinder. Så mon ikke vi har noget at glæde os til.

Smash!Bang!Pow!, der sammen med Jazzhouse står for arrangementet i maj, fortæller: Hendes nyeste album Viscera, der udkom i 2011, blev udgivet på det progressive jazzlabel Rune Grammofon og fandt vej til listerne over årets bedste plader hos anerkendte musikmagasiner- og sites som Uncut og The Milk Factory. Jenny Hvals kunst bliver ofte kaldt multidisciplinær. I virkeligheden sammensyr hun musiske, litterære, visuelle og performative måder at udtrykke sig, så de bliver ét samlet og sømløst hele, der trækker vidt og bredt på avantgardejazz, krautrock og sangerinder som Laurie Anderson, Kate Bush og PJ Harvey.

På det kommende og fjerde studiealbum, som udkommer i april og har fået titlen Innocence is Kinky, har Jenny Hval fået hjælp af ingen ringere end John Parish, der blandt andet producerede PJ Harveys meget roste album Let England Shake. Man kan med god grund derfor godt begynde at glæde sig til at opleve netop Innocence is Kinky, i sin liveform den 4. maj.

Billetter kan købes her

Leave a Reply