Nyheder

Ny single fra Sigur Rós – og et album på vej

Albumcoveret til Sigur Rós nye album "Kveikur", foto: PR
Skrevet af Camilla Zuleger

Det er kun et år siden, at vi hørte fra de storladne islændinge i Sigur Rós med deres album Valtari. Kvartetten er i mellemtiden blevet til en trio, hvilket dog ikke forhindrer vores nordiske overboere i at barsle med nyt materiale.

Albumcoveret til Sigur Rós nye album "Kveikur", foto: PR

Det er kun et år siden, vi hørte fra de storladne islændinge i Sigur Rós med deres album Valtari, som fik hele fem U’er med fra en begejstret Undertoner-anmelder.

Sigur Rós er nu et tremandsorkester, efter Kjartan Svensson meldte ud i januar, at han efter 15 år havde valgt at bryde med bandet. Tilbage i 2012 tog han ikke med på bandets turné, men nu er han officielt ikke længere del af Sigur Rós. De resterende tre melder ud, at hans plads ikke er blevet afløst af en anden, men at de for at kunne benytte sig af rigtig mange instrumenter på én gang selvfølgelig har fundet sig nogle ekstra hænder.

Og nu barsler de med et nyt album, der udkommer den 17. juni. Albummet kommer til at hedde Kveikur, og herunder kan du se og høre det første nummer fra pladen, “Brennisteinn”. Alt tyder på, at islændingene har taget en lidt anden retning; der er skruet ned for melankolien og op for aggressiviteten. Men inderst inde er de stadig Sigur Rós, som vi kender dem.

Se “Brennistein”-videoen nedenfor:

 

Leave a Reply