Nyheder

Undertoner letter mod Berlin Festival 2012

Skrevet af Camilla Zuleger

Undertoner tager af sted mod Berlin Festival 2012 og bringer anmeldelser derfra af bl.a. Franz Ferdinand, Kate Nash og berlinske I Heart Sharks.

Berlin er efterhånden blevet fast udflugtsmål for størstedelen af den danske befolkningen, og man oplever kun sjældent at gå på gaden uden danske stemmer i baggrunden. Valfarten bliver næppe mindre i denne uge, hvor Berlin sætter gang i Berlin Music Week med Berlin Festival som ugens absolutte højdepunkt.

I løbet af ugen kan man både opleve forskellige foredrag, workshops og et større show til New Music Award, hvor tyske upcoming bands er med i det endelige kapløb om prisen, der foruden prestige også giver 10.000 € til musikudstyr. Finalisterne er alle tyske, og derfor ikke som sådan nogen, man hører om i Danmark, men fra en germanofil som undertegnede er anbefalingen hermed givet videre – der er helt bestemt noget godt at komme efter. Du kan se listen over finalister her.

Undertoner er imidlertid taget af sted mod den europæiske storby for at tage del i Berlin Festival, der endnu en gang bliver afholdt i den nedlagte lufthavn Tempelhof. Vi kiggede kort forbi sidste år, men i år har vi udvidet dækningen af festivalen til også at byde på anmeldelser.

Fredag eftermiddag spiller Kate Nash, der efterhånden ikke har givet lyd fra sig i nogen tid. Hun har dog annonceret, at hun på dette års tour har nyt materiale med i tasken.

Islandske Sigur Rós udgav tidligere i år efter fire års stilhed en ny plade, Valtari, som Undertoner sendte hele fem U’er efter. Den gamle, men ikke mindre storladne lufthavn lægger fredag aften scene til den islandske melankoli – og det endda på festivalens største scene.

Fredag aften rundes af med et dansk islæt, når When Saints Go Machine spiller i festivalens tilhørende klubområde, Club X-Berg, der er forbeholdt de mere dansable bands – så mon ikke danskerne kan få sat gang i den tyske fest, der gerne skulle vare hele natten, hvis Berlin skal leve op til sit ry.

Mere autentisk bliver det lørdag eftermiddag, hvor berlinske I Heart Sharks spiller. De udgav deres debut “Summer” med engelskssprogede indie-elektroniske sange, som de netop har udgivet et remix af. Lørdag aften finder denne skribent tilbage til sine spæde år, hvor Franz Ferdinand dannede lydtæppet i teenageværelset. Briterne går på festivalens hovedscenen umiddelbart inden den super-hypede berlinske Paul Kalkbrenner spiller.

Herudover finder man på plakaten også danske WhoMadeWho, Grimes, Friendly Fires, First Aid Kit og mange andre, der kan tilfredsstille indie- såvel som mere elektroniske tilbøjeligheder. Du kan se det fulde program her, hvorfra der også stadig er mulighed for at få fingrene i en billet, som koster ca. 730 kr.

Leave a Reply