Konkurrencer

Vind billetter til Katolysik + Q & Morten Søndergaard på Jazzhouse

Katolysik byder på det ene af aftenens to møder mellem ordet og musikken.
Skrevet af Redaktionen

Er du fascineret af ord? Og kan du lide musik, der støjer og udvikler sig vilkårligt? Så er det om at få quizzet med.

Katolysik byder på det ene af aftenens to møder mellem ordet og musikken.

Ord og rytmik. Det lyder umiddelbart som et fag, du kunne finde på skoleskemaet henne på den lokale friskole. Det står dog også på pensumlisten for dette efterårs koncerter på Jazzhouse.

På Undertoner er vi glade for musik og for ord – især ord, der komplimenterer musikken på nye måder. Derfor udlodder vi to gange to billetter til en koncertaften med to spændende danske duoer, der hver især kan noget med sprog, rytme og klange. Det sker d. 31. august hvor Jazzhouse præsenterer Katolysik og Q & Morten Søndergaard.

Katolysik stræber efter at få spoken word og musik til at mødes på lige fod. En øvelse, der kan være svær, men som duoen har ry for at mestre. Inspirationen strækker sig fra Tom Waits over Dan Turéll og Halfdan E til The Doors og Jay Z – samt en interesse for blues, jazz, funk, rap og beat-litteratur generelt. Der kan både opstå swingende jazz, hårdtslående rytmer og råbende rim – intet er sikkert fra start. Denne aften tager de tre mand mere med på scenen for virkelig at kunne skubbe til lyden, mens ordene vugger på bølgerne.

Aftenens andet act holder sig derimod til et minimalt setup. Udstyret med lyrik, trommer og kaoss-pad skaber Q & Morten Søndergaard overraskende måder at opleve rytmer på. Og de har et solidt grundlag at eksperimentere ud fra. Morten Søndergaard har længe arbejdet med poesiens lyd og klang. Han har for nylig udsendt den roste digtsamling “Fordele og ulemper ved at udvikle vinger”. Derudover har han blandt meget andet skrevet lyrik til bandet Marybell Katastrophy, skabt et ordapotek og udsendt audiopoetiske værker med den elektroniske duo Schweppenhäuser/Thomsen. Q svinger ved andre lejligheder trommestikkerne i The Malpractice, Beta Satan og Marybell Katastrophy.

Undertoner fangede duoen på sidste års Roskilde Festival til en ordleg. Her fortalte de om, hvordan ord bliver til trommer, og trommerytmen får en lyrisk mening. En meget sanselig oplevelse, der ifølge Søndergaard går lige i benene: »Man kan ikke lade være med at danse!«

Om den trommende rytmik går i dit hoved og din krop, kan du undersøge ved at svare på det nedenstående spørgsmål senest d. 28. august.

Vinderne er fundet.