Nyheder

Ny elektronisk koncertrække skydes i gang på Jazzhouse

Den elektroniske entertainer Felix Kubin med excentrisk big band åbner den nye, elektroniske koncertserie Proton i Jazzhouse. Koncertrækken byder også på koncerter med bl.a. Morphosis, Tim Hecker og Moritz van Oswald i 2014.

felixProton er en ny serie koncerter på Jazzhouse, og det erklærede mål er at præsentere eksperimenterende og livebaseret elektronisk musik. Proton består af folk, der også er engageret i den odenseanske Phono Festival, og ligesom Phonos lineup består forårets program af kunstnere, der hverken passer ind på den traditionelle natklub eller det typiske rockvenue.

Programmet spænder efter eget udsagn vidt: fra organisk acid til genrefornægtende avantgarde, fra maskintung techno til electro med bigband. Proton præsenterer musik, som kan siges at befinde sig enten i periferien af dansegulvet eller i den dansable og taktfaste ende af eksperimentalmusikken.

Folkene bag Proton siger selv om koncertrækken:

»Pointen med Proton er at vise, at det ene på ingen måde udelukker det andet, og at techno- og ravekultur er fuldt ud lige så godt i stand til at fostre god, udfordrende og intelligent musik som jazzen – og at der er lige så megen virtuositet forbundet med at mestre maskiner, som der er med traditionelle instrumenter. Alle disse navne har kort sagt nysgerrighed, talent og en generelt eksperimenterende grundholdning tilfælles med verdens bedste jazz- og impromusikere, og vi glæder os som sindssyge til at præsentere dem for et åbensindet publikum i Jazzhouse.«

Tyske Felix Kubin har gæstet Danmark af flere omgange, bl.a. på Phono Festival i 2013, og han skyder sammen med det ni mand høje polyfoniske polske bigband Mitch and Mitchs koncertrækken i gang 31. januar 2014. Af fremtidige koncerter i Proton-regi kan fremhæves den danske trommeduo ToTo og koncerter med navne som Tim Hecker og Moritz Von Oswald Trio.

Se hele programmet her:

31/01: Felix Kubin & Mitch and Mitch
01/03: Morphosis x ToTo
04/04: Tim Hecker
05/04: Kontra-Musik showcase feat. TM404 / rRoxymore / Ulf Eriksson (DJ)
10/05: Moritz Von Oswald Trio
31/05: PAN showcase feat. Bill Kouligas / Lee Gamble / Jar Moff

Andreas Korsgaard Rasmussen, der er en del af gruppen bag både Proton og Phono, er tidligere tilknyttet Undertoner som skribent.

Leave a Reply