Nyheder

April-koncerter I: Døde spøgelser sparker røv i forladt by

I første halvdel af april kan du gå ud og høre krautrock, garagerock og klavermusik. Læs Undertoners koncertanbefalinger.

Urene er stillet frem. Kalenderbladet siger april. Vi er nu officielt kommet over på den lyse side af vinteren. Foråret kan du byde velkommen på spillestedet Stengade, som tirsdag den 1. april får besøg af Dead Ghosts fra Canada. Sidste års udgivelse hed Can’t Get No og indeholdt et nummer med titlen ”Roky Said”. Der bliver ikke lagt skjul på inspirationskilderne, og den canadiske trios take på fuzzet garagerock er måske heller ikke videre originalt. Men koncerten skal nok blive tilfredsstillende for folk, der er nede med bands som Black Lips og The King Khan & The BBQ Show.

Fra opkomlinge til pionerer. Tivolis koncertsal står torsdag den 3. april i den tyske krautrocks tegn. Dieter Moebius åbner aftenen med udvalgte kompositioner, blandt andre fra sin tid i Cluster, hvis debut er en Undertoner-klassikerTangerine Dream, som i begyndelsen af 70’erne spillede en afgørende rolle i udviklingen af krautrocken, afholder en verdenspremiere, når de opfører musikken til ”Sorcerer”, en film af William Friedkin (instruktøren bag “Excorsisten”) fra 1977. Tangerine Dream har aldrig spillet live i Danmark. Det samme er tilfældet med Neu! og Harmonia. Grundlægger af begge grupper og tidligere Kraftwerk-medlem, Michael Rother, ændrer på det faktum, når han sammen med det tidligere Neu!-medlem Hans Lampe fuldender hyldestaftenen til tysk krautrock.

bw-nyt-cederholm-400

Lorenzo Woodrose foran sin slidte gadedør. Han er helt cool med, at Baby Woodrose skal optræde i Koncerthusets fine lokaler. Foto: Magnus Cederlund.

Folkene bag Odense-festivalen Phono har i samarbejde med Jazzhouse i løbet af året præsenteret en række eksperimenterende navne inden for elektronisk musik. Koncertrækken, der går under navnet Proton, er fredag den 4. april nået til Tim Hecker, der sidste år udgav albummet Virgins. Undertoners Mikkel Arre kunne ikke helt greje, hvad Hecker ville ham med pladen. Men den var dog »blændende udført«, da dens skift »i lydstyrke, tekstur og stemning [er] så kraftige, at musikken på ingen måde kan glide i ét med tapetet«.

Det er knap to år siden, der sidst var lyd fra Baby Woodrose i form af albummet Third Eye SurgeryNu er Lorenzo Woodrose & co. aktuelle med Kicking Ass and Taking Names. Albummet indeholder dog ingen nye toner, men består af en samling sjældne b-sider, som er omdrejningspunktet for bandets igangværende turne. Sidste stop på den danske del af turneen foregår langt fra i hjemmevante rammer. Lørdag den 5. april fyrer Baby Woodrose op for ”Information Overload” og andre garagerock-sange i den arkitektonisk smukke koncertsal i DR Koncerthuset.

Den neoklassiske klaverkomponist Hauschka er aktuel med albummet Abandoned City og har i den forbindelse omhyggeligt udvalgt en række spillesteder til en miniturne. Jazzhouse er blandt de udvalgte få. Koncerten er et samarbejde mellem Jazzhouse og CPH Pix og foregår den 9. april. Du kan her på Undertoner vinde to billetter til koncerten ved at svare på et enkelt spørgsmål.

Tjek flere koncerter, vi vil anbefale, i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply