Nyheder

Fire nye nordiske navne til årets Roskilde-program

Lykke Li er blandt de fire navne, som Roskilde Festival i dag har offentliggjort til årets program. Foto: Daniel Jackson.

Der er som sædvanligt stadig en del hemmelighedskræmmeri omkring årets Roskilde-program. Men nu giver folkene bag festivalen endnu en godbid til de forventningsfulde. 4 nye navne er nemlig netop blevet offentliggjort.

Lykke Li er blandt de fire navne, som Roskilde Festival i dag har offentliggjort til årets program. Foto: Daniel Jackson.

Lykke Li er blandt de fire navne, som Roskilde Festival i dag har offentliggjort til årets program. Foto: Daniel Jackson.

Der er som sædvanligt stadig en del hemmelighedskræmmeri omkring årets Roskilde-program. Men nu giver folkene bag festivalen endnu en godbid til de forventningsfulde. fire nye navne er nemlig netop blevet offentliggjort – to af dem til Apollo Countdown og to til det egentlige musikprogram, der starter den 3. juli.

Den første kunstner er efterhånden en gammel Roskilde-kending. Hun har i hvert fald besøgt festivalen flere gange – i 2008 og 2011 som solist og sammen med det svenske musikkollektiv Ingrid i 2013. Det er selvfølgelig den svenske sangerinde Lykke Li, vi taler om. Lykke Li er på vej med sit tredje album i form af I Never Learn, der er sat til at udkomme den 5. maj.

I Break Horses har ligesom Lykke Li rødder i det svenske. Oprindeligt var de inspireret af støjrock, men deres seneste album Chiaroscuro byder nu mest på elektronisk og til tider drømmende popmusik, som nok skal male himmelen over dyreskuepladsen blå.

Islandske Samaris går mere alternativt til værks med både klarinet og computer og placerer sig musikalsk på det sted, hvor oldnordiske toner møder et moderne skandinavisk lydbillede. Og så er sangteksterne på det selvbetitlede debutalbum hentet fra islandske digte fra det 19. århundrede. Samaris er desuden på vej med et nyt album, Silkidrangar, og skal i modsætning til de førnævnte svenskere optræde på Apollo Countdown.

Sidste navn for denne omgang kommer ligeledes til at gæste Apollo Countdown. Det er svenske Say Lou Lou, der af BBC er blevet udnævnt til “Sound of 2014”. Om de kan leve op til den fornemme titel eller ej, må tiden vise. Ikke desto mindre kan årets festivalgængere se frem til en god gang synthpop med noget så svensk som “hitpotentiale”.

Roskilde Festival åbner traditionen tro for sluserne den 29. Juni og lukker først ned den 6. Juli.

Leave a Reply