Nyheder

December-koncerter I: Konfirmation i beboerhuset, hvor Lykke bides af stor fugl med måneskjold

Koncertanbefalinger til dig til første halvdel af december. Uden så meget jul, men med masser af psych.

Julen er over os! Sådan næsten da. Sammen med Stengade udlodder vi på Undertoner ganske vist koncertbilletter i adventsgave til dig, kære læser (hold øje med konkurrencerne!). Men derudover drikker vi kun glögg og vrider klejner i det små, for vi har travlt med disse ujulede koncerter i første del af december:

Vi har før anbefalet Christianshavns Beboerhus’ serie af solokoncerter, hvor to mere eller mindre avantgardistiske artister fra diverse orkestre mødes. Sidste omgang finder sted onsdag den 3. december, hvor Jonas Stampe fra Snöleoparden og Jaleh Negari fra Selvhenter, Pinkunoizu og Valby Vokalgruppe slår pjalterne sammen. Få mere info om koncerten lige her.

Svenske Les Big Byrd er klar levere psykedelisk rock til København og Aarhus. Frakkerne er venligst udlånt af Oasis. Foto: Dennis Wernersson

Svenske Les Big Byrd er klar til at eksportere psykedelisk rock til Danmark. Frakkerne er venligst udlånt af Oasis. Foto: Dennis Wernersson

Fredag den 5. december spiller den unge kvartet Communions på Bremen Teater til Natbar Live. Seneste lyd fra bandet kom i november i form en dobbeltsingle med de to numre ”So Long Sun” og ”Love Stands Still”, der er mindre skramlede og punkede end debut-ep’en Cobblestones. Udgivelsesdatoen til trods lyder de nye toner som ren sommerrock. Undertoner anmeldte Communions både først og sidst på sommeren, på henholdsvis Spot Festival og Trailerpark Festival.

Lidt delvis munter og delvis hyggetrist indiepop skal der også til i december. Søndag den 7. er Lykke Li leverings- dygtig i netop det, når hun giver én dansk koncert i Store Vega. I sommer på Roskilde Festival måtte Undertoners Camilla Zuleger overgive sig og sende fem U’er efter Lykke Li med konklusionen: »Det er efterhånden blevet lidt en kliché at skrive gode anmeldelser af den svenske darling Lykke Li. Men med et show som det, hun orkestrerede torsdag aften på Arena, er der (igen) ingen vej udenom.«

Til glædelig overraskelse dukker det danske 90’er/00’er-støjrockorkester Speaker Bite Me efterhånden op live hist og her. Sidste år optrådte de på Frost Festival, i foråret på PB43 præsenterer, og nu kan de opleves på gode gamle Stengade på Nørrebro i København. Her slog Speaker Bite Me sine folder, dengang stedet endnu hed Stengade 30 og skribenten her skulle køres hjem af sin far efter sidste sang. Seneste album er Action Painting fra 2007, som Undertoners Kasper Würtz i sin tid belønnede med fem U’er. Speaker Bite Me, alias Signe Høirup-Wille Jørgensen (Jomi Massage), Martin Ryum, Emil Landgreen og Kasper Deurell, kan opleves fredag den 12. december.

Vi bliver i den alternative rock, men bevæger os mod psych og kraut med svenske Les Big Byrd. Bandets medlemmer har tidligere været med i Fireside, Teddybears og Caesars, men i dag er de forenede i kærligheden til den psykedeliske rock, og i øvrigt også til Anton Newcombe fra Brian Jonestown Massacre, som de i starten af året lavede albummet They Worshipped Cats sammen med – hør bl.a. ”Vi borde prata men det är för sent”. Les Big Byrd spiller på Ideal Bar i København den 12. december og på Radar i Aarhus den 13. december. Den jyske julemand er mest gavmild, da han på Radar giver to ekstragaver i form af Papir, som Undertoner har for vane at skamrose, og det nye aarhusianske band Morgan Square.

Fredag den 13. december er også dagen, hvor (du skal gå Lucia-optog og) der er yderligere mulighed for at psyche den i hovedstaden. Her holdes der nemlig støttekoncert på Republikken på Vesterbrogade 26 til fordel for næste års festival Copenhagen Psych Fest, der skal finde sted i september 2015. Hvis du ønsker dig tre dage med psychrock i København til næste år, så støt op med køb af billet, øl og mad (det er ikke julemad, understreger arrangørerne) og hør en række psychrockbands som københavnske Deadpan Interference, skånske Mary and the Hookers og orkestret med det fine navn Måneskjold.

Se flere anbefalelsesværdige koncerter i Koncertkalenderen, som efter en mindre html-relateret novemberdepression nu er oppe at køre og ved godt mod igen.

Leave a Reply