Nyheder

Januar-koncerter I: Dronen Bellens punker på svensk med mærkværdig hest

Jacob Bellens har fået nye, fine briller i julegave og er nu klar til at turnere.

Den første koncertguide i 2015 er klar til dig. Her er en håndfuld gode ideer til hvad, du skal ud og høre i første del af januar.

Velkommen til den første koncertguide i 2015, kære Undertoner-læser, og godt nytår til dig. Her på redaktionen er vi spændte på at tage hul på et nyt koncertår, men det er ingen hemmelighed, at de to første uger af januar som regel er årets sløveste i livesammenhæng. Det krævede lidt kraftigere lys fra en lidt større lygte, men vi har fundet en håndfuld koncerter, vi gerne vil anbefale dig i første halvdel af januar 2015.

Jacob Bellens har fået nye, fine briller i julegave og er nu klar til at turnere.

Jacob Bellens har fået nye, fine briller i julegave og føler sig nu klar til at turnere.

Torsdag den 8. januar kan du for eksempel lægge vejen forbi Nørrebro i København, hvor den syrede, eksperimenterende duo Plat∞n rocker Drone. Duoens nummer ”You Freaky Android” blev tidligere testet i Undertoners Prøverummet. Her sammenlignede Anna Møller Plat∞ns lyd med bands som Spökraket, The Road to Suicide og til dels Halasan Bazar. Den 8. januar lover Plat∞n også nye numre til koncerten på Drone.

I januar tager den karakteristiske stemme fra Murder, I Got You on Tape, og manden der ejer den, Jacob Bellens, ud på en stor vinterturné. Første koncert foregår fredag den 9. januar i Bygningen i Vejle, og den 10. januar går Jacob Bellens på scenen på Train i Aarhus. Bellens turnerer med soloalbummet My Convictions, som udkom i september – hør titelnummeret. Med sig har Bellens sit hidtil største band bestående af musikere kendt fra bl.a. Under Byen og The Raveonettes, nemlig Ned Ferm, Manoj Ramdas, Jakob Høyer, Jakob Falgren og Nils Gröndahl. Sidstnævnte er aktuel med Endlos Routinen og agerer også opvarmning for Bellens på Train. Senere på måneden forstætter Bellens og co. med 11 yderligere koncerter i bl.a. Odense, København og Esbjerg. Se alle stop på turnéen her.

Lørdag den 10. januar kan du også tage i Ungdomshuset og høre svensk punkrock med hhv. mandlig og kvindelig vokal.  Stockholmske Hemgraven headliner – på en eller anden måde lyder melodisk punkrock bare godt på svensk (bare spørg Hurula!); som på ”Döden i drömmen”. Bandet Dolores Haze giver dig en ordentlig omgang riot grrrl, og måske også deres cover af Peaches’ udødelige ”Fuck the Pain Away”. Også københavnske Lady Jerks er på programmet. Så start det nye år med at blive rusket godt igennem, altså bare rent musikalsk, på Dortheavej i København NV.

Hvis du derimod hellere vil komme i gang med det nye år med en varm folk-omfavnelse, skulle du overveje at tage ud og høre folk-sekstetten Stranger the Horse. Omdrejningspunkt i bandet er sanger, guitarist og sangskriver Julian Falck. Hele Stranger the Horses nyeste album kan høres via deres hjemmeside. Sekstetten spiller to dage i træk i hovedstaden, nemlig på Café Blågårds Apotek fredag den 9. januar og på Rust lørdag den 10. januar. På Rust deler de scenen med singer/songwriter Claes Cem og den stemningsfulde popduo Sweet Tempest.

Se flere besøgsværdige koncerter i hele landet i vores koncertkalender.

Leave a Reply