Nyheder

Marts-koncerter II: Jacobs brødre oppe nordpå er nogle bisser

Frisøren gav 50 % rabat på "påskegul", og Bisse slog til.

Håndplukkede tips til koncerter landet over i resten af marts måned.

Humøret har været opadgående de sidste par dage, hvor solen har kæmpet sig igennem de tunge, smådeprimerende vinterskyer, og træernes blomster så småt springer ud. Et godt soundtrack til et ”præforår” kunne være den danske sangerinde Fallulah. Hun spiller med sit band på Gimle i Roskilde den 17. marts, dagen efter i Lille Vega med Sweet Tempest som opvarmning, og den 19. marts på Posten i Odense. Det er efterhånden et halvt årti siden, at den dansk-rumænske sangerinde brød igennem med sin flotte stemme og fine popperler som ”Bridges” og ”I Lay My Head”, og der er sket meget, siden hun spillede til Roskilde Festivals warm-up-dage i 2010. For nylig udgav Fallulah sit tredje album, Perfect Tense, som er en opfølger til 2013-albummet Escapism, som Undertoners Anne Nørkjær Bang gav fire U’er.

Frisøren gav 50 % rabat på "påskegul", og Bisse slog til.

Frisøren gav 50 % rabat på “påskegul”, så Bisse slog til.

De sidste mange år har man primært tænkt København og Aarhus, når man har snakket festivaler med fokus på det danske vækstlag. Til tider kan Musikdanmark godt glemme resten af landet, og det er synd. Oppe i landets fjerdestørste by er der de sidste år, med god succes, blevet afholdt en festival ved navn Way Up North. Festivalen sætter fokus på den nordjyske undergrund og præsenterer navne som Echo Lips, Hollow Hollow, Drengebande og Artificial Brothers. Sidstnævnte udgav i 2012 Make Our Hearts Sway, som vores anmelder Peter Friis Mikkelsen gav fire U’er med ordene: »Fra fyret i Hanstholm til Agger Tange. Thyboerne er stolte af deres natur og faktisk med god grund, for i 2007 blev Nationalpark Thy oprettet som Danmarks første. Nu har de så atter noget at være stolte af derude vestpå mellem klitter og marehalm. Danske Artificial Brothers med rødder i Thisted debuterer med fængende alternative rocknumre med et energisk og naturligt udtryk Den aalborgensiske festival løber af stablen den 18. og 19. marts, og man kan få mere information på festivalens hjemmeside.

Vi bliver i det skvulpende vækstlag, hvor en rigtig interessant skikkelse skal vendes. Danske Bisses nye album Happy Meal har givet ham voksende opmærksomhed, som har kastet flere koncerter af sig. Bisse skal bl.a. spille på årets Roskilde Festival, men inden da kan han fanges flere steder i landet. Den 24. marts spiller han på Maskinen i Svendborg, den 25. er det Kansas City i Odense, den 26. i Sønderborghus i Sønderborg, 1. april på Café von Hatten i Randers og slutteligt på Tape i Aarhus den 2. april. Undertoner var på Ideal Bar til releasekoncert 1. marts og tildelte Bisse fem skarpe U’er for en formidabel aften. Vores anmelder Camilla Zuleger indledte anmeldelsen med: »Bisse er en af de musikere, jeg har savnet i det danske musikmiljø, helt uden at vide det. En fuldstændig vanvittigt uforudsigelig, dragende og umulig musiker, der udforsker alt, hvad udforskes kan, og sætter det hele på spil. En musiker der til dels kan udfylde mit nostalgiske længsel efter tider med C.V. Jørgensen, Dan Turèll og Michael Strunge. Og en kunstner, hvis udtryk stritter imod netop denne kategorisering af ham«.

I Got You on Tape-forsanger Jacob Bellens udgav den 15. februar sit soloalbum Polyester Skin, som vores anmelder tildelte fem kæmpe U’er. Det er et album, hvor Bellens bl.a. har fået hjælp af den garvede elektroniske musiker Kasper Bjørke. Ifølge vores anmelder Peter Krogh er Bellens’ soloprojekt en rigtig god blanding af hans to andre projekter I Got You on Tape og Murder. Jacob Bellens kan opleves i Aalborg den 30. marts i Studenterhuset, og dagen efter spiller han på Voxhall i Aarhus, og i april kommer han stort set hele landet rundt. Se alle hans tourdatoer her.

Ønsker du en større koncertoversigt, så er du mere end velkommen til at kigge i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply