Singlr

Fredagssinglr: Dans & Lær – Munk

Foto: Frederik Schumann
Skrevet af Bitten Kjærgaard

I ugens fredagssinglr får vi både fuglekvidder, dansende munke og tung bas.

Den danske kvartet Dans & Lær udgiver i dag singlen “Munk”, som er det første udspil fra dobbeltalbummet Fra Fugl til Fugl, der udkommer 30. november.

Med “Munk” får gruppen skabt et nummer, der med den repetitive bas og melodien i vokalen placerer sig både på dansegulvet, men også som en del af den mere indadvendte indiescene. Den måde vokalen går op og ned på, trækker tråde til Niels Brandt fra Minds of 99 og Rasmus Yde fra navnebrødrene Fugleflugten. Fuglekvideret, som er en fast bestanddel af bandets repetoire, falder mere i baggrunden, og er noget man studser lidt over, men det gør hverken fra eller til. De forskellige elementer hører til i hver sin verden, som bandet formår at sætte sammen til et stærkt og ørehængende nummer.

Til singlen hører videoen, som er instrueret af koreografen Sara Jordan, som tidligere har arbejdet sammen med bl.a. Lucy Love og Booty Cologne. Videoen understreget nummerets mystik, og lidt religiøse islæt med den næsten messende vokal og bas.

Om nummeret siger Dans og Lær: »Munk var ikke  den  stærkeste  sang, vi havde  med,  da vi  gik  i studiet  i  England. Men  Andreas  kom pludselig  op  med et  meget  enkelt og  stærkt  basriff, der  gav  nummeret en  helt  anden retning  og  energi, som hurtigt  gjorde  Munk til  en  af vores  favoritter.  Det er  et  enkelt nummer med  en  rastløs og  sitrende  stemning, der  passer  til munkefuglens  søgende  fløjtetoner. Og  så  kunne vi  ikke  lade være  med  at lægge  et  munkekor i omkvædet.«

Udgivelsen  Fra Fugl til Fugl  markeres med releasekoncerter flere steder i landet:

23. november:  Aarhus, Atlas,
24.  november: Helsingør, Elværket
25.  november: København, Hotel  Cecil

Leave a Reply