Koncerter

Roskilde Festival 2019: Zaar, Rising

Foto: Daniel Nielsen
Skrevet af Joakim Dalmar

Zaar kæmpede en hård kamp en nådeløs varm Roskilde-mandag. På scenen var familien udvidet med fem, der gav koncerten et ekstra friskt pus – desværre var det ikke nok til at holde energien oppe.

På mange måder minder Zaar om et kryds mellem vokalen fra islandske Björk og triphop-lyden fra Portishead. Hendes udfordrende og kompromilsøse musik bevæger sig inden for en elektronisk, jazzet form for pop.

Musikken spacer ofte ud i syrede, men flotte vokal-lege fra den 22-årige frontperson Sara Flindt. Hun leverer en smuk, effektfyldt vokal, der bakkes op af Jonathan Ludvigsen på trommer og Bjarke Amdrup på keys, som er med til at skabe et jazzet, samt varieret elektronisk udtryk til musikken.

På Rising-scenen i dag var hele familien samlet,  da Flint havde tre af sine veninder med på kor. De fyldt hele scenen og åbnede op for et brag af en storslået start med dug-friske”Our Love Is Dead”. Det var frygtelig varmt, men varmen gik i hånd med musikken, der virkede magisk med intensiteten, som koret bragte med sig. Koret var i den grad en fortjeneste for koncerte

Selvom alle musikere og sangerinder var dygtige, virkede det dog ofte som, at numrene trak for langt ud i forhold til diversiteten i de forskellige lydspor. Jeg blev i det hele taget mest fænget af musikkens forskelligheder. Sara Flindt præsterede godt live, og orkestret var netop god til netop at frembringe den svingende intensitet, der er i musikken – ofte virkede opbygningerne lidt som nogle fusere for de mere særprægede momenter. Der skete aldrig så meget udover den effektfyldte-vokal fra Flindt og koret, der kunne trække det smukke frem i afslutningen af numrene. Sammenspillet mellem synthesizeren og trommerne var ofte bare ikke nok til at smide den sidste energi i afrundingerne.

“For af While” havde også stemningen i sig, men det virkede til, at publikum virkede mindre koncentrerede omkring koncerten, da tempoet blev taget ned i sidste ende. Lyden feedede også en del, hvilket ikke skal ødelægge oplevelsen, men som desværre gjorde de stille momenter mindre stille, og de høje momenter blev mindre høje.

Bandet er godt – musikken er god, men de ellers interessante og eksperimenterende udgivelser fra ZAAR virkede en anelse flade på Rising. Man kunne ellers godt mærke entusiasmen og indlevelsen fra bandet. Det var en lidt for stille koncert, der ellers præcis havde potentialet til at blive fyldig med koret og en flot, men varm, solskinsdag på Rising. De startede ud med en energi, som faldt lidt drastigt hen af vejen.

★★★½☆☆

Leave a Reply