Koncerter

Interpol, 12.06.11, NorthSide Festival, Aarhus

Skrevet af Jonathan Heldorf

Interpol kørte på rutinen, men når rutinen er god, er alting godt.

Fotos: Mathias Laurvig, LiveShot.dk

Der findes bands, der har så indarbejdet et udtryk, at man altid kan genkende dem. Deres lyd er så unik, at det er umuligt at forveksle dem med andre bands, og selv når de fornyer sig, vil man altid kunne mærke den gennemgående kerne. Interpol er et af dem. For mig var de årets hovednavn. Forventninger er desværre bare en drilsk størrelse, der helst skal holdes nede.

Til alt held gik Interpol dog ind og leverede. Og at forvente mere end dét under sommervarme omgivelser med fadøl, pølser og grønt græs ville være at føre sig selv bag lyset. Egentlig er det ret godt klaret, taget i betragtning, at Grøn koncert-stemningen i teorien er uforenelig med de dystre anlæg, der har skabt Interpol.

Et introvert udtryk fra forsanger Paul Banks, minimal kontakt, men stor karisma sikrede den aggressive melankoli, og gjorde koncertoplevelsen temmelig reel, omend en kende rutinepræget. Carlos Denglers substitut på bassen prøvede at skræve over hele scenen, mens Daniel Kessler rastløst, halvt dansende steppede rundt med guitaren på den anden side af Paul Banks, der stod som det rolige og naturlige midtpunkt.

Fantastiske sange som “The Heinrich Maneuver”, “Slow Hands” og “NARC” lagde en solid bund, og melodierne i sig selv gjorde en stor del af arbejdet for Interpol, der egentlig ikke behøvede forsøge særlig hårdt. Det lod de nu heller ikke til at gøre.

Det var tvivlsomt, om Paul Banks mente det, da han takkede af og sagde »You guys are awesome.« På sin vis virkede det mere som om Interpol var en smule lettede over at kunne holde fyraften, men det har også været et hektisk forår for bandet. De har været vidt omkring og spillede sidst i Danmark så sent som i marts. NorthSide var sidste gig inden 14 dages ferie, så den manglende entusiasme kan forklares, især hvis man tager i betragtning, at efter disse to uger har Interpol stadig i omegnen af 35 gigs i Nordamerika og Europa over sommeren.

Men musikken er jo bare skidegod, og det er heldigvis stadig det vigtigste.

★★★★☆☆

Skriv et svar