Artikler Koncerter

Keith Canisius & the Holy Dreamers + Balloon Magic: Tourdagbog, 10.02.12-25.02.12

Skrevet af Redaktionen

Keith Canisius & the Holy Dreamers og Balloon Magic skriver løbende tourdagbog til Undertoner om deres igangværende turné rundt i landet. Læs nu om deres seneste stop på den to uger lange turné – Studenterhuset i Aalborg.

Undertoner har bedt amerikanskfødte Keith Canisius, der har sin fortid i den hedengangne shoegazer-duo Rumskib, og det fem mand store guitarpop-band fra Odense Balloon Magic om at nedfælde nogle dagbogsnoter om deres igangværende danmarksturné. Turnéen er resultatet af et nyt koncept fra Smash!Bang!Pow! og har som formål at sætte fokus på det danske vækstlag, som det jo hedder. Via et samarbejde med en række nationale spillesteder præsenteres en række danske navne, der er på kanten af et større gennembrud, men som mangler det sidste skub ud over rampen.

Otte spillesteder har meldt sig på konceptet og lægger i januar lokaler til den psykedeliske popkvartet Keith Canisius & the Holy Dreamers plus de længselsfyldte indierockere i Balloon Magic, og foruden de to ovenstående navne vil der i størstedelen af byerne ligeledes være lokal support at finde. Du kan finde tourplanen nederst.

Tourdagbogen opdateres løbende.
——————————————————————————————————————————————————–

Balloon Magic (Jeppe Kalnæs)

Lørdag morgen 11. februar, 11:17

Jeg er lige vågnet op i min bandkammerat Kristian Alexanders lejlighed, og den har forandret sig en del, siden jeg gik i seng. Jeg sidder i køkkenet med laptop på skødet og mine tæer nænsomt placeret på et lille stykke gulv, der tilsyneladende og af uforklarlige årsager er gået fri af den kombinerede kage-kødsovs-eksplosion, som må have fundet sted midt i køkkenet på et tidspunkt mellem klokken tre og seks i nat. Vejen fra Kristians værelse var et minefelt af wienerbrød, ølflasker og snorkende, mere eller mindre post-pubertære unge mænd, men jeg nåede frem og har nu sat mig til at skrive om vores hidtidige oplevelser på Switched On Tours jomfrurejse, som mit band Balloon Magic sammen med Keith Canisius & the Holy Dreamers har fået æren af at bemande.

Historien begynder i går klokken halv elleve. De fire medlemmer af Ballon Magic, som stadig bor i Odense, mødtes ved øvelokalekomplekset Kansas City. Udstyr blev læsset på tourbussen, og kursen sat mod København. Adskillige forsinkelser og en smadret guitar senere har vi opsamlet Keith og co., og omkring halv tre styrer vi mod Vordingborg. Dertil skulle vi planmæssigt have ankommet klokken tre. Vi var der nok klokken fem. Livet i rock’n’roll, I ved.

Fremme på Stars i Vordingborg blev der taget særdeles godt hånd om os. Vi nåede i mål med lydprøverne, inden dørene åbnede, og kunne frit give os hen til de delikatesser, der var stillet frem (en af de største glæder ved at spille i et band). Tiden gik, opvarmningsbandet gik på, opvarmningsbandet gik af, og så blev det vores tur. Fremmødet var ikke stort, men de, der var der, og de, der blev hængende efter opvarmningen, var opmærksomme og interesserede, og der var også et par stykker, der investerede i vores ep. Da Keith Canisius & the Holy Dreamers gik på, var de fleste desværre taget hjem, men koncerten var glimrende, og det var på en måde en fed nok start på turnéen. Stille og roligt og tid til lige at lære hinanden at kende.

Tilbage i København gik alt amok. Kristian Alexanders lejlighed er åbenbart blandt mange et populært sidste stop på enhver triumf af en bytur. Jeg flygtede i seng så snart, jeg kunne slippe af sted med det, og vågnede op til en hovedpine, der foreløbig blandt andet har givet mig indre billeder af en tonstung, støjende traktor parkeret på mit hoved. I aften går det ned i Lyngby.

Vi glæder os.

————————————————————————————————————————————————————————–

Keith Canisius & the Holy Dreamers + Balloon Magic foran Templet

Keith Canisius & The Holy Dreamers (Keith)

Lørdag  eftermiddag 11. februar, 15:15

Jeg har lige drukket min sidste kop kaffe hjemme i den hyggelige stue, inden det går løs igen i Lyngby på Templet i aften. Gutterne venter med en tom bus på Amager et sted, som jeg lige skal have tjek på, hvor er, inden jeg skal ud af døren igen.

Med et par timers søvnunderskud og lidt øl i kroppen fra tourens begyndelse dagen før er det dog ikke moralen, der fejler noget i drømmeland oven på en lidt for rolig begyndelse. Men hvem kunne vide, at opvarmningsbandet fra i fredags ville spille en hel time og samtidig sende alle deres venner med den sidste bus kl. 23.30 [lettere fordrejet sandhed].

Heldigvis forholder det sig sådan for Keith Canisius og det hellige herskab, at lidt modgang blot giver mere benzin til den lyserøde synergi.
Men vi får ligeledes brug for lidt publikum i aften, som vil være med til at bekræfte os i vores påstand. De er minsandten mødt op i aften, og tourfesten kan endelig sådan rigtig begynde for vores vedkommende. Det gode humør, et par vellykkede koncerter kan give, synes at hænge ved i lejren efter dagens koncerter, så hvorfor ikke fejre det med et billede af den samlede lejr, som hurtig har fundet et fælles antrit i hyggesnak (mest om musik) og diverse gøgle-lege-performancences i lokalerne backstage.

Efter det praktiske er ordnet med at tømme bussen osv. fortsætter festen på en af de mange gode barer på Nørrebro. Lidt i halv seks om morgen er der med kolde fødder og røde kinder samt sne i øjnene dømt kampgangstempo hjem i seng.

På onsdag går det løs igen på Stengade!

——————————————————————————————————————————-

Balloon Magic (Mathias Vangsøe)

Spillestedet Stengade, København 15. februar

Denne runde af Switched on Tours koncerter fortsætter, og det er nu blevet tid til at aflægge Spillestedet Stengade i København et besøg. Endnu en gang kører bussen fra Odense mod København, men denne gang er det ikke til lyden af højtråbende, ivrige unge musikere, men derimod en mere eller mindre træt gruppe unge, som tager sig en lur på bagsædet. Det skal dog siges, at forventningen til aftenes koncert er skruet helt op, og vi glæder os mindst lige så meget, som da vi sidste weekend påbegyndte denne tour.

Bussen ankommer til København klokken lidt over 14, så der er mere end god tid til et par kopper kaffe hos Kristian, før vi skal møde op til get-in. Da vi ankommer til spillestedet, smider vil hurtigt vores gear på scenen, hvorefter lydmand  Daniel trimmer anlægget til.

Stik imod alle forventninger om en stille og afslappet lydprøve med tid til det meste formår vi alligevel til sidst at løbe rundt og hundse med hinanden for at nå de sidste justeringer inden koncerten.

I backstage-lokalet er stemningen endnu en gang høj, og tiden inden aftenes første koncert går med småsnak og de tidligere omtalte gøglerlege, også kendt som ”Kendama”. Efter et yndefuldt stunt, hvor Anders smider halvdelen af vores ølration på gulvet (så gi’r han nok en lille en)… (den nar!), går Balloon Magic på scenen, hvor et publikum på omkring 60 persone venter. Koncerten forløber som planlagt, og det virker, som om publikum lytter aktivt med. The Holy Dreamers og Keith præsterer også at levere en fandens god koncert, og oven på en vellykket aften drager en lille gruppe af forsamlingen i byen.

Tak for en fed aften, og på gensyn i morgen i Albertslund på Forbrændingen.
– Keep on rocking in the free world!

———————————————————————————————————————————————–

Keith Canisius & the Holy Dreamers (Christian Blæhr)

Torsdag d. 16 februar – Forbrændingen, Albertslund

Vel ankommet til et af Danmarks fedeste, men måske mest oversete spillesteder er der højt humør blandt begge bands – ikke mindst foranlediget af et bordtennisbord, der både puster til konkurrencelysten og giver sved på panden. Tidligere på dagen (dvs. umenneskeligt tidligt i denne sammenhæng – kl. 10)  har Balloon Magic haft tjansen med at spille på det lokale gymnasium for at introducere musikken og lokke publikum til aftenens koncert. De er vist (helt bogstavligt) kommet halvsovende igennem det.

Bordtennis. Lydprøver. Bordtennis. Lydprøver. Bordtennis. Snak med lys/lyd-mænd… Bordtennis. Vi har taget lidt ekstra musikudstyr med og sat det op til at optage aftenens koncerter samt uddelegeret den yderst vigtige opgave at trykke ‘record’, før vi hver især går i gang med aftenens sæt. Vi får god aftensmad (frikadeller, bulgursalat og kartofler) og venter på, at publikum skal dukke op, mens der liiige bliver spillet lidt mere bordtennis.

Men Forbrændingens store og stemningsmættede rum forbliver nærmest rungende tomt. Det går dog hverken Balloon Magic eller Keith Canisius & the Holy Dreamers på, for hver især spiller vi et par glimrende koncerter med en løssluppen stemning for hinanden og Forbrændingens personale, og vi får nogle gode optagelser i kassen.

Fredag d. 17 februar – Gimle, Roskilde

Balloon-drengene har igen været ude på det lokale gymnasium og optræde til morgensamling, og det er vist gået betydeligt bedre i dag – måske pga. følgeskab af Gimles frivillig-forening Sound-Tjek, der deler billetter ud til de første heldige; eller måske pga. det lidt mere humane mødetidspunkt (kl. 12). Alt i alt tillader vi os i hvert fald at være lidt mere håbefulde omkring aftenens publikumfremmøde.

Før get-in, hvor vi alle sammen skal være der, bliver der lige tid til lidt sightseeing rundt omkring i Roskilde med Domkirken som højdepunkt.

Roskilde Domkirke

Som spillested har Gimle heldigvis forstået, hvad det hele handler om: Backstage er der alt, hvad hjertet begærer – på VHS! Ventetiden bliver solidt brugt på at se den nøjsomt udvalgte “Starship Troopers” (hvis Studenterhuset, Aalborg eller URT-huset i Thisted læser med, ser vi gerne “Starship Troopers II” og et 40”-fjernsyn tilføjet rideren).

Da aftensmaden (hakkebøffer!) er vel overstået, starter opvarmningen Melody Melody i frisk (og øredøvende høj) form, på trods af at to af deres medlemmer er bortrejste på ferie. Der samler sig en fin lille skare af publikummer under vores respektive koncerter, så vi får lidt oprejsning fra dagen før.

Lørdag d. 18. februar – Ungdommens Hus, Odense

I dag består af turneens første lange køretur i bil, og sammen med det kedelige regnvejr lægger der sig en afdæmpet stemning i tourbilen, efterhånden som der er længere tid mellem snakkene, og kabinen bliver indhyllet i ambientmusik og endnu tømmermændsplagede tanker.

At spille i Odense har vi alle set frem til. Ikke mindst fordi både Balloon-drengene og Keith har/har haft deres base her. Af samme årsag aftaler vi, at Balloon Magic spiller sidst i aften, da de med sikkerhed trækker en masse af deres venner til. Beklager, at mad bliver nævnt en del her, men hvad skal man gøre, når man går en kende op i det? Odense Ungdomshus – og det er vi flere, der er enige i – tager den foreløbige førsteplads med både gode intentioner og henholdsvis en veludført chili con carne og en indisk inspireret kyllinge/kikærte-gryderet med lækker humus og andet tilbehør.

Aftenens opvarmning udføres af First Flush, som jeg personligt har glædet mig til at snuse lidt nærmere til, ikke mindst som en del af det nye fynske krea-kollektiv Af med Hovedet. First Flush spiller ungt og råt postpunk i samme stil som Iceage, men mere behersket og med nogle interessante rytmiske ideer, og jeg ser frem til at høre mere til dem igennem den kommende tid.

Vores egen koncert går udmærket, lige bortset fra en overdreven brug af scenelamperne på gulvet foran os der medfører heftige momentane synsnedsættelser (vi undskylder for de fejl, der måtte have været på dén bekostning). Balloon Magic sparker som forventeligt røv på deres egen hjemmebane og spiller uden tvivl deres bedste koncert hidtil. Flere af deres sange har bidt sig godt fast efterhånden, og jeg glæder mig til at høre dem indspillet inden for det næste års tid!

Aftenen følges op med en vist ganske klassisk Odense-bytur indeholdende Tintin Bar, Boogies, discodans (inkl. ormen (!)), dårlig junkfood og få timers søvn i fosterstilling på lille sofa/gulv/lille seng. Næste uge venter en lang tur til Nordjylland, som tilfældigvis er min egen hjemstavn.

————————————————————————————————————————————————-

Balloon Magic

Fredag d. 24. februar – Studenterhuset, Aalborg

Fredag aften skulle den andensidste koncert på touren spilles i dobbelt A.

Med stripklubberne i Jomfru Ane Gade i tankerne blev der i bussen sat en fantastisk horrorfilm på, og filmens indhold var så tankevækkende, at vi helt glemte, hvem vi var: En præsidentkandidat solgte under sin gymnasietid LSD til sine studievenner, hvilket må siges at være en sød idé, men hovedpersonen (som virkelig lignede Sean Penn – lige så meget som Nikolaj Bruus ligner Ben Afleck) opdagede kvikt, at det var det dengang solgte stofs skyld, at de påvirkedes hår faldt af og på en sindssyg zombiefacon gik amok på deres medmennesker. Disse utalligt frygtelige, smukke seancer fik turen til Aalborg til at føles som en quicky, så turen i sig selv var ikke det største joyride, vi har haft indtil videre, men en god måde at få indhentet den manglende søvn på og få udvidet alles i forvejen alt for smalle horrorkatalog.

For første gang på touren ankom vi en hel time før get in, så der var tid til et par af Aalborgs utroligt billige ræstedæ håtdågs (ti kr.), og et kig på den smukke, uhyggelige kirke. Da lydprøverne var overstået, fik vi en ordentlig røvfuld mad i form af sandwich, pasta med kødsovs og en kick-ass salat (samlet resultat = 2/6* – vegetarretten 5/6*). Dette gav energi nok i kroppen til at levere to fede liveshows med dejligt meget røvmaskine og et overvejende interesseret publikum.

Efter koncerterne – og efter det ret smalle publikums aftagen – havde vi en god drunkjam produceret af de sidste bajere i køleren, som bragte os videre til Jomfru Ane Gades Sunny Beach-inspirerede, turbulente pomademassakre, hvor vi drak nogle øl på Rock-Bar!!!, lyttede til Dizzy Mizz Lizzy-jam band, og – for nogens vedkommende – besøgte en glamourøs stripbar med alt, hvad dette indebærer. Efter en mystisk aften i en mystisk afkrog af DK trak de hårde køtere fra Balloon Magic sig tilbage til bussen og tog sig en lur, mens puddelhundene fra Holy Dreamers tog en taxa til et hostel, hvor de badede i dyner med silkelagener og fik lasagne til morgenmad.

I dag går det løs i Thisted, som er den sidste koncert på touren. Vi regner med og håber på et stort fremmøde og sindssygt lamme gymnasiepiger.

———————————————————————————————————————————————-

Switched On Tours:

Keith Canisius & The Holy Dreamers + Balloon Magic

10/02: Stars, Vordingborg
11/02: Templet, Lyngby
15/02: Stengade, København
16/02: Forbrændingen, Albertslund
17/02: Gimle, Roskilde
18/02: Ungdomshuset, Odense
24/02: Studenterhuset, Aalborg
25/02: URT-Huset, Thisted
Entreen koster alle steder 50 kroner.

2 kommentarer

Skriv et svar