Nyheder

Februar-koncerter II: Keith i krig med M83 på kær ø med snavsede strande

Skrevet af Camilla Grausen

Der er gode koncertoplevelser i vente i sidste del af februar. Især hvis du er til synthpop, skovmandsskjorterock eller lo-fi-Elvis. Læs anbefalingerne her!

Anden del af februar er lige så smækfyldt med gode koncerter som første del. Du kan f.eks. lægge ud med en koncert med Keith Canisius & the Holy Dreamers og Balloon Magic, hvis tourdagbog du for tiden kan følge med i her på Undertoner og se, om Keith skriver et par linjer om dig. Amerikanskfødte Keith Canisius var tidligere en del af shoegazer-duoen Rumskib, men har i dag slået sig sammen med The Holy Dreamers, hvis medlemmer er fra bl.a. Salli Lunn og Decorate.Decorate. Tourens andet navn er guitarpopbandet Balloon Magic fra Odense. Oplev de to upcoming orkestre på Stengade i København den 15., på Forbrændingen i Albertslund d. 16, på Gimle i Roskilde den 17., i Ungdomshuset i Odense den 18., i Studenterhuset i Aalborg den 24. eller i URT-Huset i Thisted den 25. februar.

Amerikanske The War on Drugs har også andet tøj end skovmandsskjorter. De har cowboyjakker.

Torsdag den 16. kan du også iklæde dig noget ternet bomuld og tage i Lille Vega med The War on Drugs, der spiller klassisk amerikansk rock fra dengang alle var på fornavn med Bob Dylan – og så er det Kurt Viles gamle band. De gav koncert på Loppen i september sidste år, og her hørtes følgende erklæring blandt publikum: »Han har ikke skovmandsskjorte på, fordi han kommer fra Brooklyn. Han har skovmandsskjorte på, fordi han kommer fra… en skov.« Signe Palsøe ønskede efter koncerten, at The War on Drugs’ næste gang måtte blive opgraderet til Lille Vega, og det er nu gået i opfyldelse.

Foretrækker du din kaffe med lidt mere synth i, og har du måske endda bevæget dig rytmisk til singlen ”Midnight City”, når den har roteret overordentligt hyppigt på P3, har du forhåbentlig allerede sikret dig billet til den udsolgte koncert med M83. Anthony Gonzales alias M83 har fået stor ros for dobbeltalbummet fra sidste år, Hurry Up We’re Dreaming, og sin 80’er-inspirerede, både festlige og drømmende synthpop. Nu sørger han for, at weekenden starter tidligt, når han giver koncert i Store Vega torsdag den 23. februar.

Der er dækket op med mere synthpop allerede dagen efter, den 24. februar på Loppen. Her kommer Baltimore-trioen Future Islands til Staden med deres synthromantiske klange fra sidste års On the Water, der scorede sig en tolvteplads på Undertoners liste over de bedste udenlandske plader fra 2011. Efter koncerten i hovedstaden rykker Future Islands til Aarhus, hvor de spiller på Atlas den 25. februar.

Ligesom i første del af måneden har februars musikfestival Frost fine navne på programmet. Sleep Party People på Zoologisk Museum den 23. og Frisk Frugt i Botanisk Have den 25. samt ingen ringere end Wilco i Falconer Salen den 28. februar, for bare at nævne nogle eksempler. Se resten af programmet på Frosts hjemmeside.

Tirsdag den 28. februar kan du dog også vælge en anbefalelsesværdig koncert på et noget mindre spillested, når Dirty Beaches giver koncert på Stengade. Enmandsbandet består af Alex Zhang Hunhtai, der er født i Taiwan og bor i Canada, og som udgav sit første fuldlængdealbum Badlands sidste år. Det lyder som Elvis fanget inde i en gammel, støvet metaldåse med en guitar og en pakke smøger. Meget lo-fi og skramlet, nostalgisk og dragende.

I år har februar som bekendt en ekstra dag, og der er vist intet bedre sted at tilbringe den end i Vegas minisøster, Ideal Bar. Onsdag den 29. februar spiller den svenske singer/songwriter og indiepopmager Loney Dear alias Emil Svanängen nemlig her. Svanängen startede som Loney, Dear i 2003, men mistede sit komma på 2009-albummet Dear John og blev lidt mere elektronisk undervejs. Sidste år udgav han det fine album Hall Music, hvorfra du kan varme op til koncerten med videoen til ”Loney Blues”.

God fornøjelse med vinterens sidste liveoplevelser. Og husk, at du altid kan se flere koncertanbefalinger i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply