Nyheder

Videopremiere: Klimaforandringer: Masker

Bandet Klimaforandringer spiller på Alice Spectacle.
Skrevet af Bitten Kjærgaard

Premiere på singlen “Masker” med tilhørende musikvideo fra det nye danske band Klimaforandringer, der består af medlemmer fra bl.a. SVIN, Bisse og Maskinvåd.

Klimaforandringer

Klimaforandringer er et nyt ensemble bestående af musikere fra den danske scene, der blandt andet tæller bands som SVIN, Bisse, Maskinvåd, Under Byen og Horse Orchestra. Klimaforandringer beskriver deres musik som støjende etnisk world iblandet snesevis af andre elementer fra syrerock, blues, kraut og improv.

I februar 2016 udkommer debutpladen Ånder på en tolvtommer-vinyl med coverdesign af kunstneren Karen Segall.  Ånder er  et miks af afrikansk gademusik, komplekse guitarfigurer, atmosfæriske keyboards og inciterende trommerytmer tilsat elementer af vestlig støjrock og naive melankolske vokaler. Teksterne tager sit udgangspunkt i universelle menneskelige problemstillinger og er inspireret af den simple afrikanske opbygning af poesi.

Undertoner har fået æren at have premiere på videoen til singlen “Masker”.

»I videoen arbejdes der i et tidsløst univers, hvor billeder, der både iscenesætter og kontrasterer, flyder ind og ud af musikken. Klimaforandringers særegne afro-kraut visualiseres via en sammensmeltning af grovkornet arkivmateriale, rastløse testoptagelser og teknisk gennemarbejdede sekvenser,« fortæller instruktør Lin Alluna.

Om teksten til “Masker” fortæller guitarist og vokalist Lars Bech Pilgaard: »Nummeret handler groft sagt, om menneskers trang til at iføre sig masker. Om det nutidige menneskes liv hvor det ofte forventes at vi kan spille flere roller og bære flere masker. Maskerne kan være symbol på noget der dækker over problemer, skaber nye identiteter, fremhæver egenskaber, og via anonymiteten, gør os i stand til at bryde nogle af vore egne grænser og finde nyt liv.«

Enjoy!

Klimaforandringer spiller indtil videre tre koncert i det nye år:

10/2 i Huset i Magstræde I København, 17/2 på Atlas i Aarhus og 18/2 i Huset i Aalborg.

Om skribenten

Bitten Kjærgaard

Ansvarshavende chefredaktør og artikelansvarlig
bitten@undertoner.dk

Biografi:
Jeg har vel egentlig min far at takke for min musikalske opvækst. ’Igeeeen’, hylede jeg, når han lørdag aften satte "Twist and Shout" på pladespilleren og fortalte mig, hvor fantastisk John Lennons stemme var. Det kunne være gået meget værre til derude i provinsen. Procol Harum, The Beatles og The Doors er lyden fra stuen, hvor jeg er vokset op. Jeg har siden da haft en kærlighed til alt med 60’er- og 70’er-lyd – gerne god garage. Jeg har holdt mig til rocken gennem det meste af min ungdom, hvis man da lige ser bort fra min tid som dj i ungdomsklubben, hvor "Tamagotchi" vist bliv spillet mere end en enkelt gang.

Her på mine lidt ældre unge dage er jeg meget optaget af alt det, der sker på den danske musikscene.

Fem favoritalbums:
The Beatles: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
The Raveonettes: Pretty in Black
I Got You on Tape: Spinning for the Cause
Les Bellas: Belladelic
Allah-Las: s.t.

Skriv et svar

boeger