Artikler

Power to the people: Svingninger lægges tilbage i hænderne på sine brugere

Diskussionsforummet Svingninger får sin egen eksistens på sit eget domæne. (07.06.04)Diskussionsforummet Svingninger har levet et sprudlende og indholdsrigt liv i den håndfuld år, det har eksisteret. Det blev oprindelig skabt som en selvstændig eksistens, og dets rygte spredtes hurtigt med det resultat, at hundreder af brugerne tilmeldte sig med en primær lyst: til at kommunikere med ligesindede om den alternative musik.

Da Undertoner blev stablet på benene for et års tid siden, blev Svingninger en del af nærværende side, og besøgstallene røg yderligere et nøk i vejret. I skrivende stund har Svingninger 1335 tilmeldte brugere, der dagligt diskuterer på kryds og tværs om musikken, og hvad dertil hører. Og som tendenserne viser det, vil dette tal fortsat stige.

Men mange brugere fører til øget trafik på siden, og faktum er, at traffik koster penge. De økonomiske midler viste sig hurtigt træge, og som et resultat af dette stak Svingningers brugere hovederne sammen for at finde frem til en løsning. Denne resulterede i kompilations-CD’en Danelectro. Kompilationen var udgjort af respektive brugere af siden og deres musikalske aktiver i diverse projekter og bands. Der blev printet og brændt omkring 100 eksemplarer af CD’en, som hver blev solgt for 50 kroner, og Svingningers øvrige brugere betalte velvilligt det beskedne beløb for at redde stedets eksistens. Men det gode initiativ kunne kun holde forummet flydende i en bestemt periode.

Der blev spekuleret grundigt i, hvad der ville tjene forummet bedst – og deraf blev følgende beslutning taget: Forummet skulle tilbage i brugernes hænder. Det var dér, det startede, og det er dér, det trives bedst.

Denne beslutning vil træde i kraft fra natten til d. 9. juni, hvor Svingninger vil være at finde på selvsamme adresse, hvor det blev undfanget. Denne adresse lyder www.svingninger.dk

Vi ønsker fra Undertoners side fortsat god vind til Svingninger og håber, at det vil holde sig flydende i mange år fremover.

Leave a Reply