Koncerter

Virgo, Grand Avenue, Thomas Dybdahl, Utah, Joycehotel, 04-05.06.04, Spot 10, Århus

Både fredag og lørdag bød på flere følelsesladede bands – desværre gav de som oftest ikke de store oplevelser.De klynkende

Både fredag og lørdag bød på flere følelsesladede bands – desværre gav de som oftest ikke de store oplevelser.


Virgo
Virgo lagde meget lovende ud, men alle forhåbninger om en god oplevelse blev punkteret ved koncertens andet nummer – et forsøg på at lave en rigtig god sexfikseret sang a la Let’s Get It on med den smukke, smukke titel Do It. Efter denne smålumre og dybt intetsigende sang var de resterende sange “blot” anonyme med undtagelse af den episke, langstrakte ballade You and Me vs. Time, der ikke var helt mislykket, men dog blev skæmmet af, at bandets bassist var mixet alt for højt, og derfor gjorde det vanskeligt at nyde Louise Mølholms violin, der ellers spillede glimrende op til Johan Stahls vokal.

Grand Avenue
Grand Avenue leverede en af Spot 10’s absolut værste koncerter. Trioen bød på ufarlig, anonym og forfærdeligt kedelig radiorock, der meget gerne skulle lyde som U2, Coldplay eller Saybia – det gjorde det bare ikke! Der var intet at komme efter, og de eneste, der fandt denne koncert blot nogenlunde overbevisende, var vist de konfirmander af hunkøn, der havde taget plads på forreste række, selv om man kunne have dem mistænkt for kun at være interesseret i bandet pga. sangeren, der sagtens kunne ligne en storebror til hele Danmarks yndlings-tv-vært: Mikkel fra Boogie, men man ved jo aldrig.

Thomas Dybdahl

Foto: Martin Guttormsen

Fredag aften bød den lille Rekrut-scene i Ridehuset på norske Thomas Dybdahl. Dybdahl havde desværre overraskende lidt at byde på. Han virkede dog ganske veloplagt, men uheldigvis smittede det ikke af på det noget træge materiale. Dybdahl vil så gerne lyde som de amerikanske forbilleder, men det lykkes aldrig. Sangene var generelt meget lange, men samtidig udstyret med melodimateriale, der på ingen måde berettigede en så lang spilletid. Det var først mod slutningen af koncerten, at Dybdahl fik fyret op for et par velfungerende sange med den smukke Cecilia og den groovy og intense I Need Love Baby, Love Not Trouble, men intensiteten gik fløjten, da Dybdahl inde i nummeret besluttede sig til at præsentere sit band. En gestus, der aldrig er nødvendig, men som i det mindste bør holdes uden for sangene.

Utah
Der var overraskende mange mennesker i Musikhusets café tidligt lørdag aften (sammenlignet med samme tid aftenen før), da danske Utah lagde ud med at give publikum lidt af et chok. Første nummer indikerede, at dette ville være en afdæmpet singer/songwriter-koncert, herefter transformeredes det andet nummer efter en afdæmpet start til en intens rocksang. Derefter beviste bandet på overbevisende måde, hvorledes man spiller både afdæmpet og kraftfuldt på én gang – godt hjulpet på vej af den intet mindre end fantastisk syngende Jesper Roth, hvis stemme tilsyneladende er uden svage punkter. Specielt original var bandets musik ikke – og især Jeff Buckley bør nævnes, da bandet, præcis som Buckley, kommer hele vejen rundt: fra det skrøbelige til det tordnende kraftfulde – men når det er så godt udført, som det var tilfældet her, kan man ikke tillade sig at klage.

Joycehotel

Spot 10s sidste koncert gik i gang ca. kl. 1 lørdag nat, da danske Joycehotel indtog scenen på Voxhall. Bandet blev i det officielle program beskrevet som lidt i retningen af Kitty Wu, og det er ikke helt galt. Bandet excellerede i et dystert, klynkende udtryk – ikke ulig tidlig Kitty Wu, bare ikke helt så godt (ikke fordi Kitty Wu var specielt gode i starten). Bandets sanger havde ikke nogen specielt stor stemme, hvilket ellers er ganske vigtigt, når man spiller noget, der vel nok kan betegnes som “klynkerock”. Desværre var bandets sange heller ikke synderligt gode, og den afsluttende sang, som var et forsøg på at skrive et episk afslutningsnummer, der skulle ende i kaskader af støj, mislykkedes totalt.

Læs også Undertoners anmeldelser af:
Virgo: Youandmeversustime
Grand Avenue: s.t.
Thomas Dybdahl: One Day, You’ll Dance for Me, New York City
Joycehotel: s.t.
Utah, Spot 11, Århus, 10.06.05

Leave a Reply