Plader

The Loverz: Love

Skrevet af Mikkel Steensgaard

The Loverz’ album Love er det første for både bandet og for deres pladeselskab, Noreal Original, og er en spændende start for begge. Pladen byder på minimalistisk electronica med de gode melodier i centrum – og dem er der mange af!

Duoen The Loverz består af Gry Bagøien (bl.a. tidligere medlem af Æter) og Jan Arlt og spiller lofi-electronica. Deres debutalbum er utroligt minimalistisk, og til tider består musikken kun af klik og bip – og alligevel formår The Loverz med deres fængende melodier at sparke en lille fest i gang.

Det kitschede element spiller en stor rolle, både musikalsk og i teksterne. Parret kombinerer nemlig deres Nintendo-beats med dårlig engelsk vokal. Det fører tankerne tilbage til tider, hvor f.eks. en sang som Baccaras “Yes Sir I Can Boogie” var et eksempel på denne type skandaløse udtale.

The Loverz’ numre er ofte duetter, hvor de to medlemmer spiller op til hinanden. Det fungerer godt, og netop samspillet mellem kønnene dominerer albummet. For The Loverz lever i stor stil op til sit navn. Næsten alle sange handler om forelskelse og om de to sangeres forgudelse af hinanden. Det kunne sagtens blive for meget i længden, men hos The Loverz virker det fint.

Man kommer flere gange til at tænke på gamle danske viser, når man flytter til Love. Bandet synger nemlig ikke kun på engelsk, men på enkelte skæringer udelukkende på dansk. Disse sange fungerer overraskende godt, selv om øret lige skal vænne sig til lyden af det danske sprog.
På et af albummets bedste numre, “Flyv fugl”, er den eneste tekst eksempelvis: »Flyv lille fugl / flyv i regn, flyv i sol.«
Melodien varierer flere gange gennem nummeret og skaber derved den variation, der skal til, for at nummeret kan udvikle sig.

Love er i en dansk kontekst en ret så original plade, og det selvstændige udtryk understreges af den selvsikkerhed og næsten arrogante charme, som duoen udstråler. Men når det så er sagt, skal The Loverz nok overveje at videreudvikle deres lyd, hvis denne duo skal være et langtidsholdbart projekt.

Love er i øvrigt den første udgivelse på bandets eget pladeselskab, Noreal Original, der på sand Hare Krishna-vis sælger albummet for den pris, som køberen vil betale.

★★★★★☆

Leave a Reply