Plader

Dag för Dag: Shooting from the Shadows EP

Skrevet af Christian Klauber

Dag för Dags ep bekræfter mine anelser efter at have oplevet dem som opvarmningsband. Deres charmerende gadekryds af indierock, en smule postpunklyd og garagepunk fungerer virkelig godt.

Da jeg for nogle måneder siden var til en ikke særlig fremragende koncert med Handsome Furs, var det Dag för Dag, der varmede op. Det gjorde de ganske overbevisende og med masser af energi og intensitet (bl.a. på grund af en fin vekselvirkning mellem tvillingerne Sarah Snavely og Jacob Snavely), til trods for at der ikke var ret mange mennesker til at hjælpe med at piske en stemning op.

Den energi, de udviste på Lille Vega, er blevet overført til en seks numre lang ep, Shooting from the Shadows, der benhårdt lægger sig til rette i krydsningen af garagepunk og indierock. Især den skrabede produktion med fokus på småstøjende guitar og bas peger mod garagepunk og navne som The Kills og de første Yeah Yeah Yeahs-plader.

Samtidig lurer der en undertrykt frustration på Shooting from the Shadows, der på mange måder minder om postpunkens ligeledes kolde, nedbarberede og til tider monotone lyd. Faktisk bliver ligheden nærmest til lighedstegn på “Pirate Sea”, hvor Jacob Snavelys vokalbidrag i midten af nummeret minder meget om Joy Divisions Ian Curtis’ (og det er positivt ment).

Men Dag för Dag mestrer ikke kun den monotone og rå garagepunk. Duetten “Words” viser på smuk vis, at Dag för Dag kan andet end at garagepunke (om end nummeret kun lige akkurat nærmer sig de tre minutter), at Sarah Snavely besidder en meget smuk stemme, der kan andet end at være udskejet, ligesom Jacob Snavelys dybereliggende vokal fungerer perfekt som supplement til ensomheden i den kvindelige vokal.

Deres rette element synes dog at være i den lidt destruktive, aggressive punk, der køligt registrerer desperationen og mismodet. Titlen “You Holler, You Scream” siger ligesom det hele”¦ Og mens jeg nyder den kulde, sterilitet og nedbarberethed, der omfavner en, varmer jeg mig samtidig ved, at jeg, inden lidelserne med Handsome Furs, i varmen på Lille Vega om ikke andet opdagede Dag för Dag.

★★★★☆☆

Leave a Reply