Nyheder

Undertoners september

Skrevet af Redaktionen

September er smuttet ud af hænderne på os som en regnvåd træstub. Vi kigger tilbage på nogle af højdepunkterne.

For fa’en, det er blevet koldt! Det kan man også godt se på rækken af koncertanmeldelser her på Undertoner. Vi har ikke været glade for at stikke næsen ud i den kolde luft og mestendels gemt os under dynen i håb om, at efteråret ville blive væk. Det ville det ikke, men vi er langsomt ved at acceptere det og lover, at vi kommer ud til mange flere koncerter i oktober og november.

Sunset Rubdown var september måneds bedste koncert. Foto: Kasper Troels Nørregaard, www.comeondieyoung.dk

Sunset Rubdown var september måneds bedste koncert. Foto: Kasper Troels Nørregaard, www.comeondieyoung.dk

Kim Elgaard Andersen fik dog snølet sig ud til Sunset Rubdown på Loppen, og det var han glad for. Bandet spillede nemlig forrygende, og selvom de var lidt selvudslettende, stod det ikke i vejen for nogle gode sange leveret højenergisk.

Midt i måneden var Signe Palsøe så til koncert med Slaraffenland, også på Loppen. Men det var knap så stor en fornøjelse. Bandets mere strømlinede drejning havde taget vildskaben ud af bandet, og de havde dermed mistet noget af det særpræg, der gjorde dem gode.

En lille uge senere var Camilla Grausen i Lille Vega for at se Marie Fisker + Helgi Jónsson. Her charmerede Jónsson med små kommentarer og sin smukke og kraftfulde vokal, mens Marie Fisker og band leverede en langt mere seriøs koncert, der måske godt kunne have været løsnet lidt op. Desuden var der fint besøg på scenen af Tina Dickow og Steen Jørgensen.

Det var live-anmeldelserne, men vi havde også en del artikler i trykken i løbet af måneden. Hele fire interviews faktisk. Kim Elgaard Andersen havde snakket med The Dodos om en sparsom opsætnings begrænsninger og muligheder, Christian Klauber talte med Mouritz/Hørslev om at få digte og musik til at spille sammen og turde gå til livet, Cody fortalte Mathias Hageman-Nielsen om at følge op på en anmelderrost ep med et debutalbum, og Martin Thimes fandt ud af, at Elbow er ganske voksne og godt kan lide albummet som kunstform. Desuden leverede Lasse Bertelsen en grundig introduktion til et af Kurt Cobains yndlingsbands, Flipper, der leverede doven og drikfældig hardcore punk.

God læsning og glæd jer til flere anmeldelser, artikler og nyheder på Undertoner i oktober.

Leave a Reply