Nyheder

April-koncerter I: Bieber-fever og et snas af forår på en tom trappe

Skrevet af Martin Thimes

Bieber-fever! Så er det endelig blevet april, og der går noget pænt awesome ned i coladåsen på Heden. Amerikas svar på samtlige 13-årige X Factor-drømmere kommer til landet. Læs om det i vores guide til de bedste koncerter i de første uger af april.

"Følg sporet af døde til Voxhall," synger And You Will Know Us by...

Bieber-fever! Så er det endelig blevet april, og der går noget pænt awesome ned i coladåsen på Heden. Amerikas svar på samtlige 13-årige X Factor-drømmere kommer til landet.

Nej, jeg anbefaler ikke at tage til Justin Bieber i Jyske Bank BOXEN i aften. Men at nævne Tyler, the Creators homeboy giver en masse Google-hits, som måske kan give lidt opmærksomhed til den parade af fremragende musikalske oplevelser, der findes i landet i de kommende uger.

Og ja, vi har opdaget, at Sort Sol er på rundtur med nye kræfter og sange fra dengang, de stadig havde noget at byde på, noget vitalitet. Og Veto, Fallulah, Vinnie Who og bunkevis af andre spiller også landet tyndt her i foråret. Et af de orkestre er The New Spring. Du kan med fordel opsøge et af de mange spillesteder, hvor Bastian Kallesøe (Shout Wellington Airforce, du ved) kigger forbi. Det er en noget uprøvet konstellation, men albummet lyder af døsig sommerstemning, som det er værd at tage forskud på allerede her i april. Og som bonus spiller Figurines bagefter alle The New Springs koncerter.

Heldigvis kan april også være kølig og sweaterindbydende. Og til den påklædning er det svært at finde noget bedre end skotske Belle & Sebastian, der med endnu et glimrende album i bagagen kommer til Falconer Salen den 1. april. Skotterne har i næsten 10 år redet på bølgen af fabelagtige albums fra 1990’erne og formår som få at folde et intimt lydunivers ud live. Der bliver helt sikkert intim og te-krus-krammende underspillet hygge.

Hverken Jomi Massage eller Slaraffenland er decideret hyggelige. Men med Bremens nye tiltag, hvor du betaler en flad enkrone i entré og smider, hvad du mener koncerterne har været værd, når du smutter, skal nok lokke mange nye lyttere til. Og det er en god aftale for begge bands, der ikke ligefrem kan prale af at have enorme publikumshorder på nakken. Eksperimentet finder sted lørdag den 2. april i København.

Hvis du ikke har tålmodighed til at vente i døren på en af de 50 billetter, der er blevet sat til salg til den ellers udsolgte koncert på Bremen, kan du tage forbi Christianias Børneteater samme aften. Her spiller den altid konventionsbrydende og øreflænsende guitarmester Jørgen Teller & the Empty Stairs sammen med både The City Kill og Even Dwarfs. Jørgen Teller har for vane at smadre kranier med sit uforudsigelige guitarspil, og Søren Gorm, der spiller kontrabas, er et af de absolut mest cool mennesker på en scene her til lands. At de fremadstormende Red Tape-associerede The City Kill twanger derudaf samme aften, gør det bare endnu bedre.

En god måde at komme ovenpå efter weekenden er at bruge hele søndag på at banke hovedet fri for tømmermænd til tonerne af …And You Will Know Us by the Trail of Deads stramme progrockdestillater. Og så smutte på Voxhall i Aarhus mandag den 4. april for at høre bandet live. Og ikke mindst Rival Schools, der omsider har fået fulgt op på 2001-albummet United by Fate.

Onsdag den 6. april kan København byde på endnu et interessant bekendtskab i Hype Williams. Det er ikke den amerikanske instruktør, der er begyndt at sysle med lidt smadrede lofi-synthflader og baslinjer, men derimod et angiveligt Hackney- og Estland-baseret projekt. Om det holder live, er straks sværere at vurdere, men da det er afslutningsarrangement for en Thulebasen-kurateret udstilling i Kunstakademiets Billedkunstskoles lokaler, er der om ikke andet en spektakulær og samtidig intim oplevelse i vente.

Thulebasen står også på plakaten i nyligt genåbnede Lades Kælder (nu KB18) i Kødbyen. Men det er afgjort Jonas Munk og resten af Causa Sui, der er den eksklusive og voldsomt interessante oplevelse den 9. april. De spiller ikke så ofte, men deres ekspressive psychrock har bevæget sig vidt omkring siden debuten fra 2005. Det er da også svært at sige, præcis hvad der er i vente, men det gør det bare endnu mere oplagt at smutte forbi KB18. Og skulle du bo i Nordjylland, er det værd at vide, at både Thulebasen og Causa Sui spiller i Aalborg dagen inden. Det sker på Studenterhuset.

PS: Vi har opdaget, at James Blake kommer til landet. Og nej, der er ikke flere billetter. Og ja, du har glemt ham om to år. Se, hvad du ellers kan fange af koncerter i vores koncertkalender.

Leave a Reply