Nyheder

Gratis sommerkoncerter i Skuespilhuset

Skrevet af Anna Møller

Hele sommeren igennem kan du komme til gratis koncerter i Skuespilhusets foyer og opleve bands som Spillemændene, Kill J og Chorus Grant. Se programmet her.

BLOG-Spillemændene-kolonihaveSommeren er så småt over Danmark, og når eksaminerne er overstået, chefen har lukket kontoret og opgaverne er afleveret, så byder Skuespilhuset i København på gratis koncerter i deres foyer.

Der kommer til at være klassiske koncerter om torsdagen og rytmiske om fredagen, og i begge grupper er der tale om danske talenter fra vækstlagene. Du kan eksempelvis opleve en dobbeltkoncert med The New Spring og Spillemændene 27. juni og Kristian Finne Kristensens alias Chorus Grant 25. juli.

Udover måske lige Under Byen er det nogle aktive bands, Skuespilhuset har booket til deres sommerkoncerter. Bastian Kallesøes projekt The New Spring spillede for et par uger siden på endagsfestivalen PB43 præsenterer…, og også orkesteret Spillemændene er flittige livemusikere. Sidste gang, Undertoner anmeldte Spillemændene, var det til næsten fuld plade, hvor anmelder Steen Fabrin Michelsen var ude på den helt store flyvetur og gav 5,5 U’er tilbage i december. Han skrev bl.a. »Fantasien får virkelig vinger at flyve på i sangskriver og keyboardspiller Thorbjørn Radischs spøjse univers. Ingenting er, som du regner med. Alting vendes på hovedet og lader sig ikke entydigt fortolke.« Forbered dig med andre ord på noget af en tur i fantasiens verden, når Spillemændene spiller i Skuespilhuset.

Også Kristian Finne Kristensens projekt Chorus Grant er flittige koncertgivere på trods af kun at have eksisteret i to år. Eksil-bornholmerens downtempo-projekt Chorus Grant spiller også til Öresundsfestivalen i den kommende weekend sammen med bl.a. Choir of Young Believers og Baby In Vain, og i slutningen af juli kan du så også høre ham live i Skuespilhuset. Kristian Finne Kristensen udgør også halvdelen af duoen Cancer sammen med Nikolaj Manuel Vonsild fra When Saints Go Machine, og som duo udgiver de i øvrigt pladen Ragazzi i starten af april.

Det rytmiske program for Skuespilhuset er som følger:

20. juni Kissaway Trail
27. juni The New Spring + Spillemændene
11. juli The White Album
18. juli Ane Trolle
25. juli Chorus Grant
1. aug Kill J
8. aug Teitur solo
15. aug Under Byen

Find Skuespilhuset her.

Leave a Reply