Nyheder

Spot på kvinder i dansk musik på Stengade

Jomi Massage
Skrevet af Camilla Grausen

Onsdag den 29. oktober fokuseres der på kvindelige aktører i rytmisk musik som en del af projektet Kvindelige Forbilleder. Kom til debat og koncert med bl.a. Jomi Massage, Selvhenter og Er de sjældne.

Jomi Massage

Jomi Massage er blandt de deltagende artister, når der sættes fokus på Kvindelige Forbilleder i dansk musik på Stengade.

I dansk musikliv er 80 % mænd og 20 % kvinder. Det viste rapporten “Kønsbalancen i rytmisk musikliv”, der satte kønsfordelingen i den danske musikbranche under lup i 2012. Siden er fordelingen af kvinder i branchen blevet debatteret. Nu har en længere række aktører slået sig sammen om en temadag onsdag den 29. oktober, dagen inden Spil Dansk Dagen, under overskriften Kvindelige Forbilleder på Stengade i København.

Dagsprogrammet starter allerede kl. 12 med artist talks, debatter og koncerter. Der er tre forskellige masterclasses med Jomi Massage og Una Skott (Télé Rouge). Under overskriften ’Hvad er vigtigst – Kønnet eller kunsten’ debatteres der af kulturborgmester Carl Christian Ebbesen, forfatter Anya Mathilde Poulsen, musiker Anne Dorte Michelsen, tidligere radiovært og Undertoner-anmelder og nuværende filminstruktør Astrid Dynesen samt P3s musikchef Lars Trillingsgaard.

Om aftenen fra kl. 19 kan man opleve koncert med Selvhenter, som blander eksperimentel rock, free jazz og punk. Kvindekvintetten scorede hele fem U’er hos Undertoners anmelder for albummet Frk. B. Fricka fra 2012. Til december udsender de deres nye album, som man også kan høre bidder fra på Stengade.

Jomi Massage giver også koncert, formentlig inklusive numre fra sin dystre og respektindgydende Primitives, der udkom i vinter. På programmet er også Lone Hørslev og Solveig Sandnes’ fælles band, Er de sjældne, som er aktuelle med Olé Olé. Aftenen afrundes med dj-sæt af Rita Blue og Lei Foo på Stengades 1. sal.

Arrangementet er den del af det landsdækkende projekt Kvindelige Forbilleder, som byder på 24 arrangementer dette efterår. Det er Spil Dansk, JazzDanmark, Stengade, Rytmisk Center, Musikparlamentet, Wundergrund og Dansk Live, der er gået sammen for at sætte spot på kvindelige musikere i dansk musik.

Hele herligheden koster 100 kr. + gebyr i forsalg eller 100 kr. ligeud i døren. 75 kr. for studerende. Se mere om hele programmet for dagen her.

1 kommentar

  • Jeg synes i denne forbindelse, at det er sørgeligt at konstatere at der mangler Totalt fokus på de meget få kvindelige tekniker der er indenfor musiklivet!
    Mvh Malle Kaas, Live lydtekniker
    NB er forhindret i at møde op, da jeg p.t er på 3 måneders kursus hos Britannia Row, som iøvrigt er et af verdens førende lydfirmaer

Leave a Reply