Nyheder

Roskilde Festival tilføjer fire skandinaviske navne

Roskilde Festival føjer Graveyard, Love Shop, Next Life og The Raveonettes til programmet

Selvom Roskilde-plakaten allerede pryder gader og stræder rundt om i verden, mangler festivalen stadig at offentliggøre de sidste navne. I dag har de så offentliggjort fire skandinaviske bands: et fra Sverige, et fra Norge og to fra Danmark.

Det svenske band Graveyard henter inspiration fra 70’ernes heavyrock med stenede grooves, tunge riff og kraftfuld vokal. Ønskes en forsmag på svenskernes formåen, så kan de opleves på The Rock i København den 18. maj.

Love Shop har meldt sig klar til Roskilde Festival for sjette gang. Efter at have mistet Hilmer Hassig og Henrik Hall er Jens Unmack eneste tilbageværende originale bandmedlem. Han har dog trodset tragedierne og er fortsat med at spille koncerter. Således skriver Roskilde Festival på deres website: »Love Shops popmagi har altid været større end de enkelte medlemmer.«

Norske Next Life er både blevet kaldt ’gameboy-metal’ og ’chip-core’. Nordmændene forener hurtig og tonsende metal med asiatisk elektronisk avantgardisme og computerspil-beats. Guitar-synth-trommer-kombinationen er hørt adskillige gange før, men – ifølge festivalen – næppe på samme måde som hos Next Life.

Med dette års albumudspil Raven in the Grave, som her på sitet kunne høste hele fem U’er, tager The Raveonettes et skridt i en ny retning. Her spiller 80’ernes mørke synths og melankolsk guitarknas en større rolle end på tidligere udspil fra Danmarks største rock-eksport nogensinde.

Roskilde Festival arbejder fortsat på at klargøre de sidste navne til programmet. Du kan således fortsat se frem til offentliggørelser af musik i flere genrer og til flere scenestørrelser. Her kan du se det foreløbelige program.

 

Leave a Reply