Nyheder

Fredagsvideo: Portishead: “Chase the Tear”

Skrevet af Anna Møller

Portishead spiller ikke bare på Roskilde Festival 2011. De spiller også på din computer lige nu, hvis du starter op for denne uges fredagsvideo.

Fredag er ugens mest festlige dag, hvor det nok føles endnu mere velfortjent at sætte en flaske eller to for munden og fejre weekendens komme.

Noget andet, der snart gør sit indtog med både flasker og fritid, er Roskilde Festival, der i denne uge offentliggjorde en håndfuld – omend nok tilbageskuende – så store navne til plakaten. Især Bristol-bandet Portishead, der i sin tid var med til at danne skole for en hel genre med deres på samme tid sløve og pulserende triphop med Beth Gibbons’ skingre og ekspressive vokal i front, har nok vakt glæde i mangt et musikhjerte. Hvis ikke andre steder, så i hvert fald hos undertegnede.

Portishead udgav i 2008 det voldsomt anmelderroste comeback-album Third, som Undertoners Søren Jakobsen gav topkarakter. Sangskriver Geoff Barrows politiske engagement kunne fornemmes på flere af numrene på Third og især på førstesinglen “Machine Gun”.

I slutningen af 2009, på den internationale menneskerettighedsdag, blev det også til et nummer lavet specielt til organisationen Amnesty – nemlig sangen “Chase the Tear”, som er denne uges fredagsvideo.

Nummeret er en perfekt symbiose mellem Gibbons’ lyse og klagende vokal og den hårdtslående og repetitive baslinje, man kender fra Third. Videoen er holdt i sort/hvid som så mange andre af Portisheads musikvideoer.

Rigtig glædelig fredag!

Leave a Reply