Nyheder

Juni-koncerter I: Slotsweekend for kvindekor, hvor støjrock skubber himlen væk med en delta-maskine

Sommeren er nu officielt i gang, og det betyder blandt andet festivaler og legendariske 80’er-bands til Danmark. Læs vores koncertanbefalinger til første del af måneden.

Selvom maj var så rar at tage forskud på glæderne, er det først nu, det officielt er sommer. I koncertland er det lig med store og små festivaler, koncerter under åben himmel og de helt store navne til Danmark. Her følger Undertoners udvalgte koncerter for første halvdel af juni måned.

Hans lilla eminence? Den ellers sortklædte Nick Cave går Prince i bedene op til sin koncert på NorthSide. Foto: Polly Borland

I weekenden den 7.-9. juni, er der elektronisk festival i smukke omgivelser i det jyske. Her finder festivalen Plugout sted på renæssanceslottet Engelsholm nær Vejle. Festivalen er drevet af frivillige electronica-fans, og overskuddet går til muliggørelsen af næste års festival. I år præsenterer Plugout Sekuoia, Bjørn Svin, Crash and Compute, Band Ane, Rumpistol og en række andre danske, elektroniske navne. Desuden arrangerer Plugout en række workshops i løbet af weekenden. For at få en forsmag på hvad der venter, samt få svar på om det virkelig er et rigtigt slot og om man virkelig bare kan smide sine høretelefoner på jorden, kan du se denne lille teaservideo.

Mew er netop nu i færd med at indspille deres sjette album og præsenterede forleden et helt nyt og endnu unavngivet nummer ved hjælp af et islandsk kvindekor. Koret Lyrica sang et smukt medley af Mews “The Zookeeper’s Boy” og det nye nummer, som må formodes at høre hjemme på Mews kommende album. Det nye nummer i Mew-liveudgave og forhåbentlig flere fra albummet kan høres live i Store Vega i København, hvor Mew går på scenen onsdag den 12. juni.  Albummet bliver opfølgeren til det meget roste album No More Stories…, som udkom i 2009 og blev kåret af Undertoners redaktion til det års bedste danske album. Klubkoncerter med den danske trio er efterhånden en sjældenhed, og det afspejler sig i billetsalget med en udsolgt koncert.

Torsdag den 13. juni står du over for et valg mellem to bands, der begge kan betegnes som levende legender, begge brød stort igennem i 80’erne, og som begge er pladeaktuelle netop nu. Og begge giver de denne aften koncert i København. Det første af de to bands er de irske støjrockpionerer My Bloody Valentine. De overraskede de fleste, da de – 22 år efter udgivelsen af den moderne klassiker Loveless – pludselig udgav MBV digitalt. Bilinda Butcher og Kevin Shields er omdrejningspunkterne i bandet, og samtidig de eneste oprindelige medlemmer tilbage. MBV fik stor ros fra Undertoners Joachim Kahr Rasmussen, der bl.a. skrev: »selvom MBV ikke er en milepæl i samme grad som Loveless, er det stadig et fandens godt album.« I skrivende stund er der stadig få billetter tilbage til koncerten, som du i øvrigt kan varme op til med Undertoners playliste med My Bloody Valentines vigtigste numre.

Den anden af de to 80’er-legender, der kommer til København den 13. juni, er kongerne af mørk synthpop, Depeche Mode. Bandet giver vanen tro stadionkoncert og spiller i Parken. Men hvis der er nogen, der kan spille stadioner op og få selv den sureste mand på bagerste tribune til at vifte energisk med armene, må det være frontmand Dave Gahan. I marts udkom bandets nye album Delta Machine, hvorfra du kan se den stort/hvide video til andensinglen “Soothe My Soul”. Eller hvad med at varme op til festen i Parken med en af de gamle og allermest klassiske Depeche Mode-videoer.

Den 14.-16. juni er Ådalen i Aarhus the place to be i koncertdanmark. Her løber den stadig større og stærkere NorthSide Festival af stablen – nu over tre dage på tre scener. Festivalen har booket nogle virkelig solide, internationale navne, som i den grad giver Roskilde Festival baghjul. Et af dem er ingen ringere end Nick Cave and the Bad Seeds, der er ude med Push the Sky Away. Om det nye album skrev Undertoners anmelder-duo Pladeklubben: »På Push the Sky Away lyder Nick Cave i helt vanlig stil som soundtracket til en vanvittig sigøjnermusical om kattekillinger med cancer, ormædte æbler og verdens undergang.« Hvem vil ikke gerne høre dét live? Nick Cave og co. er vanen tro dramatiske, dystre – og sædvanligvis fremragende live. På Roskilde i 2009 gav Jonathan Heldorf deres koncert 6 ud af 6 mulige U’er og skrev, at »dette simpelthen var KONCERTEN, man bare ikke måtte misse, uanset tømmermænd og ‘Roskildesyge’.« Det tør vi på forhånd godt sige om Nick Cave and the Bad Seeds’ koncert på NorthSide, der foregår lørdag – samme dag som de ligeledes albumaktuelle The Flaming Lips indtager scenen. Partout- og lørdagsbilletter er udsolgt, men der er stadig ledige endagsbilletter til fredag, hvor bl.a. Phoenix, Bloc Party og The Knife spiller, samt til søndag, hvor Portishead, Band of Horses og Arctic Monkeys er på programmet.

Se flere anbefalede koncerter fra hele landets spillesteder, koncertsale og festivaler i Undertoners koncertkalender, der opdateres løbende.

Leave a Reply