Koncerter

Barker & Baumecker, 29.07.11, Trailerpark Festival, København

Skrevet af Rasmus Riiskjær

Den berlinske techno-duo Barker & Baumecker indtog Trailerpark Festivals outdoor-scene med deres dansable techno og minimal. Det var et godt sammenhængende sæt, men ingen stor musikalsk oplevelse.

Fotos: Anders Skovshoved, www.trailerparkfestival.com / www.artrebels.com

Det var første gang, at techno-duoen Barker & Baumecker spillede sammen i Danmark til denne koncert kl. 02 natten til lørdag på Trailerpark Festivals Outdoor-scene. Andreas Baumecker (alias Nd_Baumecker) og Sam Barker (alias Voltek) debuterede sammen sidste efterår med deres Candyflip EP, der gæstes af Warps Jimmy Edgar, og de forventer at komme med et fuldlængdealbum i det kommende år.

Hver for sig har de dog spillet i Danmark før, Barker til Elektronisk Jazzjuice i Århus og Baumecker har spillet et par gange på Culture Box i København. De er begge Berghain-residents og udgiver musik via Berghains pladeselskab Ostgut Ton. Selv er de ikke glade for at blive sat i genrebås, men vil gerne have, at deres musik blot omtales som »electronic dance music«. Det er dog den velkendte berlinske blanding af minimal og tung techno og house, de spiller, men i en meget dansabel version. Det er heller ikke for meget at sige, at de befinder sig i den mere poppede ende af techno-scenen.

Bag hver sin pult stod de fredag aften og mixede hele sættet, der var uden pauser og som fik folk til at bevæge sig. De mange brudte rytmer, og lidt for meget plads til jagende keyboard sequencers gav en følelse af mangel på substans i musikken. Lyden i teltet var ellers upåklagelig, og bassen var høj og dyb nok til at få sat gang i mine indre organers egenfrekvens, hvilket naturligvis var en fin ting. I længden blev det dog for egensidigt med de abrupte keys og jeg savnede flere fængende melodifigurer og fede tekniske detaljer. Det er jo også et spørgsmål om, hvad for noget elektronisk musik man er til, vil nogen kunne indvende mod mig, men at kalde Barker & Baumeckers koncert for en stor musikalsk oplevelse vil jeg ikke finde passende. Det var dog et enormt sammenhængende sæt, og der var forrygende gang i de glade dansende publikummer mig selv inklusive, men sammenlignet med de andre DJ’s, der er tilknyttet Berghain og Ostgut Ton, synes jeg ikke, de virkede som de kompositionsmæssigt dygtigste.

★★★★☆☆

Leave a Reply