Nyheder

Papir folder sig helt ud på album nummer to

Skrevet af Mikkel Arre

Den københavnske trio tog produceren Jonas Munk med i sommerhus i en uge og kom hjem med et langt, frit og semi-improviseret album, som bandet nu er parat til at udgive.

Da den københavnske impro-kraut-psychrocktrio Papir i 2010 debuterede, var vi her hos Undertoner ganske begejstrede. Tidligere i år inviterede vi dem så til at anbefale nogle plader, og blandt anbefalingerne var tyske 70’er-koryfæer som Ash Ra Tempel og Can.

De to referencer er ikke helt af vejen, hvis man skal indfange, hvad Papir har gang i på sit andet album, Stundum, der udkommer 28. november. Men de seks langstrakte numre bundet i andet end prøjsiske inspirationskilder, og albummet giver således plads til både freejazz-passager og mere spacerockede elementer. Og til en hel masse mere, for trioen har ikke holdt sig tilbage.

Tværtimod kravler Stundum, der blev indspillet i løbet af en uge i selskab med produceren Jonas Munk (Causa Sui), helt op omkring de 79 minutters varighed. Bandet har kun lavet få tilføjelser til de semi-improviserede indspilninger – med indlemmelsen af en effektbehandlet optagelse af en kaffemaskine som det mest bemærkelsesværdige virkemiddel.

Internettet kan knap nok rumme så lange plader som Stundum, så Papirs pladeselskab, El Paraiso, har samlet et sæt smagsprøver fra pladen, som kan høres nedenfor.

Leave a Reply