Nyheder

April-koncerter II: Blå bille er rundt på lavagulvet ligesom elverpigen med walkman, drengen og ulven

Se Undertoners koncertanbefalinger til anden halvdel af april måned lige her.

I den resterende mængde af april er der mange gode koncerter at sætte fokus på. Undertoner har udvalgt en særlig bunke, som du kan dykke ned. God fornøjelse.

Fredag den 19. april, lørdag den 20. samt fredag den 27. er der psykedelisk rock samt syre-, blues- og retrorock i Huset-KBH, når Blue Beetle Rock for Charity indtager det gamle hus i Magstræde. Som minifestivalens titel fortæller, går dine billetpenge til et godt formål, nemlig en lektiecafé for fattige børn i Muthupatty i Indien. Du kan læse mere om formålet og hvilke bands, der spiller de tre dage, her. Vi kan afsløre, at der blandt de optrædende navne findes det psykedeliske instrumentalorkester Papir, hvis nye album III har fået fem U’er her hos Undertoner, samt bands som Syreregn, Paper Tiger og The Hedgehogs.

Marissa Nadler skjuler havfruehalen under hvide skørter, men er klar til at hoppe i vandet når som helst.

Den danske rockkvartet The Floor Is Made of Lava er godt i gang med deres danmarksturné i kølvandet på udgivelsen af bandets tredje album, Kids & Drunks, der udkom sidste år. Albummet tager rock’n’roll-drengenes musik i en retning, der er en smule blødere og (tør man sige det?) lidt mere voksen. Men mon ikke der endnu er godt gang i frontmand Tobias Kippenberger og co., når bandet rammer landevejene og spillestederne. Du kan varme op med videoen til tredje single fra Kids & Drunks, ”On the Ropes (Out of Line)”. De sidste fire koncerter i denne omgang foregår fredag den 19. april i Pumpehuset i København, den 25. april i Vershuset i Næstved, den 26. april i Voxhall i Aarhus og den 27. april i Studenterhuset i Aalborg.

Mandag den 22. april kan den amerikanske singer/songwriter med de smukke sange, Marissa Nadler, opleves på Musikcaféen i Huset-KBH. Hun gæstede også Loppen i 2009, hvor Undertoners udsendte Christian Klauber gav fem U’er for en rørende og stemningsfuld koncertoplevelse med den indadvendte, hvidklædte elverpige. Der har ellers været stille omkring Nadler i en periode efter hun mistede kontrakten med sit pladeselskab. Herefter fik hun samlet penge sammen via sine fans og udgav i 2011 albummet Marissa Nadler efterfulgt af The Sister i 2012 på sit eget selskab. Du kan høre hvordan Marissa Nadler lyder i dag på “Baby, I Will Leave You in the Morning”.

Dagen efter, tirsdag den 23. april, vender newyorker-bandet The Walkmen tilbage til det spillested, de indtog, da de gæstede Danmark for første gang i 2010, nemlig Amager Bio. I mellemtiden har det nostalgisk klingende indierock-orkester med Hamilton Leithausers desperate vokal i forgrunden også spillet på Roskilde Festival 2011 samt udgivet deres syvende udspil, Heaven, som Undertoners Simon Rune Knudsen gav fire U’er og karakteriserede som The Walkmens mest optimistiske album. Herfra kan du bl.a. høre ”The Love You Love”. Der er stadig ledige billetter til koncerten.

Pigeduoen Boy består af schweiziske Valeska Steiner og tyske Sonja Glass, der mødte hinanden på et musikkursus i Hamburg. Sammen fandt de melodien og indspillede debuten Mutual Friends, der udkom i 2012, fyldt med solbeskinnet indiepop med akustisk guitar. Deres forårspop med håndklap og sødmefyldte melodier er netop hvad man trænger til i sådan en tid, hvor foråret lader vente på sig – som den smittende glade popsang “Little Numbers”. Boy gæster først Studenterhuset i Aarhus lørdag den 27. april og derefter Lille Vega i København søndag den 28. april.

Den 29. april går amerikanske Chelsea Wolfe på scenen i Ideal Bar i København. Hendes musik er ikke så lige til at beskrive, men befinder sig et sted mellem elektronisk folk, black metal og blues, som på de seneste album Apokalypsis og Unknown Rooms. Her kreerer Chelsea Wolfe et dragende univers, hvor drøm og mareridt væves sammen – se eksempelvis videoen til “Mer”, hvor Wolfe fremstår som hvad man vist godt kan kalde Marissa Nadlers dystre tvilling. Oplev hende live i Ideal Bar.

»Sikke nogle spændende koncerter,« tænker du nok nu. »Men hvad med Sivert Høyem, Jacob Bellens, Black Manila, Elou Elan og Grant-Lee Phillips?,« spørger du. Ja ja, bevares, der kan jo ikke være plads til det hele. Men tjek flere koncerter, som ifølge Undertoner er en koncertbillet værd, i koncertkalenderen.

Leave a Reply