Koncerter

Roskilde Festival 2012: Dr. John and the Lower 911 feat. John Cleary, 08.07.12, Arena

Dr. John var et godt søndagsmatch, da han spillede på Arena for de tømmermændsramte og de piberygende over 60.

Søndag klokken 14 kan være en hård nød at knække for musikerne. De fleste har groteske tømmermænd, der buldrer derudaf for syvende dag i streg. Og så er der nogen, der kan komme gratis ind, fordi de er over 60.

Roskilde Festival havde fundet et godt match til den specielle publikumsfordeling. Ind på scenen kom 71-årige Dr. John haltende med stok og medicinmandshat og dertil hørende hestehale. Det var på sin vis absurd, men viste samtidig, at den gamle mand har mere swag end så mange rappere.

Han bar sig da også flot igennem koncerten, der dog aldrig kom helt op at ringe. Han stillede sig hurtigt bag orglet, hvorfra han dirigerede the Lower 911 feat. John Cleary igennemen en times voodoo-rock.

Han spillede godt, den gamle legende fra New Orleans. Med sin klassiske blanding af jazz, rock, funk og blues leverede han en solid, men ikke rigtig stærk musikalsk cocktail. Han var klart bedst, da han sad bag klaveret og spillede sin til tider ret groovy musik. Men ellers herskede der en afslappet stemning. Lower 911 med John Cleary på klaver spillede glimrende. Blæserne brægede flot henover de jazz-agtige trommer og bas, og det gik godt i spænd.

Alligevel manglede der stærkere ingredienser. Da han rejste sig op for at spille guitar, var det langtfra noget at råbe hurra for. Der blev det faktisk mere tamt, end det blev tilforladeligt. Det var lidt uheldigt.

Det var et godt søndagsmatch, men prangende var det ikke. Det passede godt til de voksne mænd, der var mødt op for at ryge pibe og cigar, og til de folk, der havde brug for lidt medicin til at afhjælpe tømmermændene.

★★★½☆☆

Leave a Reply